Häst

Motion i strålande solsken!

Idag har jag minsann haft ledigt! Helt otroligt, obeskrivligt skönt har det varit. Imorgon är det nya friska tag på jobbet igen, sedan väntar 13 dagar gratis-jobb på praktiken. Jippi…

I alla fall, idag bestämde jag mig för att Monia skulle få gå i en stor hage. Hon har stått i en sjukhage i 4 veckor och står där och ser allmänt uttråkad ut + att hon är ett rent helvete att försöka leda in i sin box… 😉 (Man får vad man avlar?!). Så, jag la ut två högar och sedan släppte jag ut Monia ur hennes ”fängelse”. Snacka om att hon var lycklig. Först skrittade hon omkring och sedan visade hon prov på sin fina luftakrobatik och for fram och tillbaka i hagen som en galning. Mattes tjej är äntligen hemma. Gia tog det hela med ro, även om hon inte riktigt förstod varför Monia for överallt. 😉

Sedan skulle jag rida ut på Bingo. Tänkte använda min Santa Cruz sadel som har kommit hem med Monia idag. Börjar med att jag kan höra Bingos hjärtslag inne i stallet. Han är så otroligt irriterad när Monarch är ute själv med HANS ston!! Hur kan jag bara tillåta detta missöde. Sedan när jag ska försöka skritta till ridvolten för att snedda ut i skogen så taktar han alternativt står på bakbenen. Kul ponny, något hormonstinn? Jag fick skritta i kanske 20 minuter på ridbanan innan Bingo var i skick att göra någonting, fast han ”hyperventilerade” och var väldigt stressad hela tiden. Efter några varv i trav också så bestämde jag mig för att det får bära eller brista så jag styrde ut i skogen. Och jävlar vilket tempo Bingo höll. Han skrittade över stock och sten runt granar och tallar ner i diken och genom skogen som ett ånglok. Jag hade fullt schå att bara hänga med när han svängde fram och tillbaka på alla små stigar han kunde hitta. Han hoppade vattenpölar och trampade genom blötmarker och genom nersågade buskar. Ibland gnäggade han ängsligt och båda stona svarar givetvis, vilket inte gjorde att tempot sänktes alls, det gick snarare ännu fortare. Hade det inte varit för att jag satt på så hade han förmodligen galopperat ut ur skogen även fast det är så himla sönderkört med skogsmaskinerna…

Vi skrittade runt en stund i skogen i högt tempo innan jag styrde tillbaka till ridbanan. Där fick jag kämpa. Vi skulle helt enkelt trava så var det bara. Men det är svårt sa Bingo, för mina tjejer är precis där borta och det ligger två katter här och Monarch går där borta och det prasslar i skogen och samtidigt så hör jag att det är höns på andra sidan vägen och nu är det någonting här vid ridbanekanten som inte varit där igår eller i förrgår eller dagen innan det och jag måste räkna in mina ston och där är dom igen HALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅ….

Sen galopperade vi, när jag var nöjd med traven. Det blev mycket galopp idag, Bingo hade hur mycket energi som helst idag. Sadeln var SÅ SKÖN att galoppera i, mycket enklare att sitta i än min Prestige. Mumma.

monarchisSen önskade jag att jag kunde överföra Bingos ÖVERSKOTTSENERGI till Monarch, för han är ta mig fan den lataste ponnyn i världen. Det kan omöjligt finnas någon ponny i övriga världen som är lika lat som Monarch. PUST. Jag får JAGA honom med pisken det lata aset. Men såklart, när han väl går så är han ju bara bäst.

 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.