Häst

Bingo Bell RC 112

I söndags var vi hos Pernilla och hoppade. Bingo visade sig från sin absolut bästa sida och jag är så stolt och glad över att ha utvecklats med den här ponnyn. Från att ha varit en skärrad liten stackare med 100 kgs undervikt till att bli en riktigt fin ponny som dessutom numera kan göra galoppombyten på medellinjen.

Jag hade sagt till Pernilla redan innan hur jag ville träna i söndags. Mitt, och Bingos, största problem är att vi har för bråttom. Jag får inte tillbaka honom ens över en bom på marken. Så Pernilla hade satt upp en liten serie som började med 6 bommar på marken som vi med varierat resultat tog oss över. Sedan la hon upp bom – kryss – bom – kryss. Detta var lika svårt för mig som för Bingo.
Bingo har lite svårt att växla om till ett hoppsprång från galoppsprång så han hamnar alltid mitt i första hindret i ett halvt galoppsprång. Vi drog med oss alla bommarna hela tiden, något oförsiktig herre. Vi la sedan till ett räcke på en volt efter serien. Hon la även till ett plank som uthopp från serien. Först trodde jag att Bingo skulle lägga på tvärniten, men sporrar är en bra uppfinning! Jag la bara till skenkeln lite, lite till så hoppade han, slarvigt som sören så även planket föll. SISTA (!!) språnget på räcket så låg bommen kvar och Pernilla ropade ”Bra ridet!!”.

Bingo visade Pernilla hur duktig han blivit på galoppombyten och satte tre byten i följd över medellinjen. Det måste varit Emelie Brolins GP debut som influerat oss till detta. 🙂

Bingo fick skrittvila i måndags och igår red jag ett lättare pass på ridbanan. Just nu är det totalt lönlöst att försöka rida ut på Bingo Bell tyvärr. Han blir h y p e r s t r e s s a d och springer bara runt med sänkt rygg och gnäggar och piafferar. Så det blir helt enkelt banridning för hans del. Vi hoppas kunna åka till Pernilla nu på söndag igen, han var verkligen superfin!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.