Häst

Betäckningar!

En STOR skillnad från förra året är det faktum att Bingo faktiskt är en rätt cool kille just nu. Han gapar och skriker lite på morgonen och om, Gud förbjude, Giovanna skulle flytta på sig i sin hage så måste Bingo genast springa över dit och kontrollera läget. Söt! Idag har jag till och med ridit Bingo som faktiskt var precis som vanligt ÄVEN fast han har börjat betäcka. Det känns otroligt skönt. Förra året hade jag ågren varje gång jag åkte ifrån stallet att Bingo skulle springa runt, runt, runt och bli magrare och magrare. I slutet av förra säsongen så var han inte den fetaste ponnyn jag sett… Pust. 🙁 Men i år verkar det gå mycket bättre. Han äter i princip lika mycket som innan även om jag tillstöter en del extra i samband med betäckningarna.

Jag var på Granngården igår och ruinerade mig och såg att nu har 7 st (!!) av mina broschyrer försvunnit därifrån. 🙂 Kul!

Giovanna är betäckt två gånger nu. Första gången i fredags, precis enligt planerna. Bingo var, om något, lite ivrig. Han var så ivrig att han inte ens fick till det de 2-3 första gångerna han hoppade upp. Han skrämde mest stackars lilla Gia som inte hade en aning om vad som komma skulle. Till slut slet jag ned honom, skrek åt honom att nu får du fan börja om och vips så blev det en fullbordad betäckning. Igår stod Giovanna som en stenstod för Bingo och jag ska visa henne för honom imorgon men då har hon med största sannolikhet gått ur brunst!

Monia åkte till Stall BMW i torsdags och stod med ett ”stort ägg” på fredagen. Detta ägg har hon dock inte släppt ännu utan det står kvar så fint, så fint. Seminen anlände på fredagen så allting är under kontroll. I’ll keep you posted…

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.