Häst

Min fina Monarch!

Idag kan jag väl påstå att det har regnat i Villtofta. Ganska rejält. Det har verkligen ö s t ner. Men vi trotsade regnet och Bingo fick nya skor! Hannas pojkvän Linus var en jäkel på att sko! Tror aldrig mina pojkar varit såhär fina i fötterna! Hoppas inte min vanliga hovslagare tar illa vid sig 😉 Linus slog på stort och varmskodde Bingo medan Monarch hade så ”sko-enliga” fötter att han inte behövde slå mer än en gång på skon för att den skulle passa. Sedan filade han utsidan och polerade hovarna. Hanna svängde på lite glitter – så tjusig! Han stod dessutom som ett ljus! Underbara ponny! ❤

Bingo återgick till förra årets hysteri när Hannas halvblod Trebbe fick bo 2 nätter i Villtofta. Han slutade äta och bara galopperade och galopperade. Hans box var en rondell och allting packat och orört… Förbannade ponny. Igår funderade jag starkt på att kastrerad honom, för det är inte snällt emot honom att han ska bli så blockerad varje gång det kommer en ny häst. Han blir ju mager som ett streck !!

Hanna skulle provrida Monarch idag. Han är inte riden på ungefär en vecka men vi longerade honom och sedan satt hon upp. Han har den stjärna han alltid är och var riktigt fin, jag är en mycket stolt uppfödare till honom!

Om ungefär 2 veckor kommer en tjej som kanske ska låna Monarch och matcha honom för tävling. Vi får se om de passar ihop, min guldklimp är jag mycket mycket mån om, trots allt är han i nuläget allting jag har kvar.

20130519-151801.jpg

20130519-151851.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.