Häst

Dagarna flyter ihop.

I fredags lämnade jag in det jag hoppas blir mitt absolut sista skolarbete. Pust. Så i nästa vecka tar jag min efterlängtade examen!

Här hemma ömsom regnar det ömsom skiner solen. De senaste dagarna har det mest regnat tycker jag. Monia har fått komma hem och jag hoppas INNERLIGT att hon är dräktig med Brolötens Grafit RC 70. Ultraljudet är den 14 juni!
Idag klockan 18 ska vi ultraljuda Giovanna. Jag har bara 1,5mil bort till min veterinär så det ska nog gå smidigt! Jag är otroligt spänd och förväntansfull om det har tagit sig. Än så länge har inte Gia visat någon brunst, så jag håller tummarna.

Bingo fixar verkligen inte att vara inne på nätterna om tjejerna är ute. Så igår kastade jag ut honom med. Han går i en stor sommarhage bredvid stona och där trivs han som fisken i vattnet. Monarch däremot. Han skulle inte stå inne, och han skulle absolut inte stå ute i natt. Vid 02 vaknar jag av att han står och gapar och skriker ute. Jag och Jonas går ut och möter en Monarch som försöker hoppa över staketet… Så det var bara att kasta in honom i boxen, stänga alla dörrar och gå o lägga sig… I morse när jag vaknade så stod han lugnt och kikade ut över boxdörren. När jag släppte ut honom sprang han omkring i kanske 30 minuter innan han ställde sig och betade. Men det har varit ett jäkla liv här hela dagen. Så fort Monarch inte ser Bingo så gapar han och gapar och gapar.

Men jag tog in honom, gav mig fan på att jag skulle rida, och det var inga som helst problem! Han var precis lika snäll och duktig som han alltid är. Han stökade en del i början, men han har vilat i 3 dagar också. Sedan var han precis lika mysig och go som han alltid är. I början försökte han stanna vid gläntan där han kunde se Bingo men efter att ha blivit övertygad om att det går att använda hela ridbanan så flöt allting på galant. SÅ stolt över honom, även fast jag ville kastrera honom i natt.

I eftermiddag/kväll/natt ska det vara ett hemskt åskväder här med ösregn så hästarna ska få komma in i natt. Då blir nog alla nöjda och glada!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.