Häst

Konstig säsong.

Jaha, då var ultraljuden över för denna gång. När veterinären stoppar in armen och känner på livmodern känns Monia dräktig. Livmodern är som ”ett cykelstyre”, alltså hård istället för mjuk och böjlig som den är i odräktiga fall. ”Jo men hon känns dräktig, fast så ska man ju aldrig säga!”.

När ultraljudet kommer in så är det tomt i livmodern. Men veterinären tycker inte att det stämmer. När ston brunstar och har så stora ägg som Monia står med just nu, så är livmodern ödematös och rund, Monias livmoder är verkligen trekantig. Monia har ett stort trekantigt ägg på 5 cm på vänster äggstock, vilket inte heller stämmer med känslan av livmodern. Ann (veterinären) kliar sig i huvudet. Jag skulle vilja kolla om henne om en vecka. Det är inte alltid man ser dräktighet såhär tidigt på dygn 18. Blåsan åker runt i livmodern och kan ligga ”bakom/under” ultraljudet.. Det stora ägget stämmer bara inte alls.

Jag ska fortsätta visa Monia på Bingo och komma tillbaka om en vecka! Jag känner mig lite uppgiven och gråtmild, Monia stämmer liksom inte. Någonting känns galet.

Väldigt dräktig var i alla fall Giovanna. Hennes lilla foster sprattlade omkring i en stor fin fölblåsa!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.