Häst

Tiden räcker som vanligt inte till…

Jag jobbar mycket just nu, en del övertidstimmar blir det. Jag får fokusera på att det är till någonting bra, seminavgiften, Bingo Bell, hösilage och såklart till guppyn.

Monia var tyvärr inte dräktig med Brolötens Grafit. Såhär i efterhand borde jag ha handlat annorlunda i början på säsongen, då kanske hon hade varit dräktig med Graffe nu. När Monarch och Fia blev till så fick vi spruta igång Monia. Då berodde det på att det var kort om tid, inte att Monia på något sätt krånglade. Men det kanske är så att Monia behöver sprutas igång för att hennes brunst ska fungera normalt. Hon har hängt ägg efter ägg och stått med lustiga brunster (minst sagt). Men nu är hon sprutad, i dubbel dos. Och vips så dök brunsten upp, såsom den alltid varit och Bingo Bell fick äran att betäcka även henne. Till skillnad från tidigare på säsongen så var hennes slemhinnor i slidan ILLröda. Hon har så mycket brunst i svansen att den är stel som en pinne…

Giovanna vaktar Monia, något alldeles förskräckligt. Bingo får inte komma nära. Vilket är bra på ett sätt, men dåligt om det ska bli föl. Så igår tog jag ut Gia, då stod Monia som ett ljus för Bingo och han fick äntligen betäcka. När jag släppte in Gia igen så gick Bingo undan. Så imorgon plockar jag ut Gia en stund igen så får vi se om Monia ställer upp ännu en gång.

Monarch är ganska stökig just nu. Han tycker livet är 200% orättvist att han inte får gå med stona men Bingo får! För första gången var han inte en dröm att rida, han var riktigt dum. Efter över en timme gav han med sig och vi avslutade i alla fall på ett bra sätt. Han är nu anmäld till kvalitén i Nybro den 8/9 med Pernilla som ryttare. Bara hålla en tumme att han uppför sig och hoppar minst lika bra som i fjol, 8-8 och 8 på galopp. Då kvalar han till finalen. Att exteriören inte finns där, det vet jag. Han är för ädel och lätt i typen, precis som sin pappa. Men han har utvecklats sen i fjol. Han är nästan 4 cm större och framförallt i bättre kondition!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.