Häst

Färdig hoppad!

Jaha, då har Monarch gjort sitt sista genrep innan kvalitetstävlan i Nybro. Det blev flera fina språng över 110 idag, tidigare har han bara tagit 1 enda språng på 110 eftersom han aldrig nådde upp till d-ponny som 3 åring. Maxhöjden han är bedömd på är 105cm, 5 cm högre än maxhöjd för C-ponny!

Idag hoppade han lite varierat, men det berodde mest på att Pernilla satt upp en planka som hjälphinder. Detta resulterade i att Monarch enbart fokuserade på plankan snarare än oxern, vilket inte är likt honom. Vi bytte bort plankan mot en bom och vips så började Monarch hoppa som han brukar. Andra språnget på 110 kom han in alldeles för fort, backade inte av utan drog med sig allt. Jag rullade ut markbommen till max och så fick han komma igen. Utan att blinka backade han av och tog oxern på 110 hög 100 bred. Sen hade han hoppat färdigt. Så tills den 8 måste vi komma ihåg att rulla ut markbommen den tillåtna biten om han blir för hetsig.

För första gången hoppade han även på 6,70. 6,60 blev för trångt och i fjol hoppade han på 6,50. Det händer grejer med min lille ponny 🙂 Bilden är från tidigare i sommar på 1m.

20130828-214031.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.