Häst

Longering.

20130831-072322.jpg

Igår longerade jag Monarch. Jag hade hyfsat ont i ligamenten i magen hela dagen så någon ridning kändes avlägsen.

Det har tagit nästan två år, men äntligen har Monarch slutat bitas! Men så igår när jag skulle in i hagen så försöker aset bita mig i axeln… SMACK! Så fick han grimman i fejjan och hans uttryck ”hoppsan det hade jag glömt” uppenbarade sig.

Tog in honom och la Bullus på hans rygg och sedan stod de två och mös på stallgången medan jag lindade ben och borstade och kände igenom honom från topp till tå. Älskade ponny ❤

På med min provisoriska longergjord och så ut till ridbanan. Han var så otroligt fin igår! Vi övade tempoväxlingar. Kort-kort-kort-kort trav och sedan fraaaam! Han fattade vinkeln direkt, travade nästan så långsamt att han skrittade. Sen gjorde vi väldigt fina galoppfattningar både till höger och vänster ❤

Nu ska jag strax smita ut i stallet. Idag lär jag inte överraska honom sovandes 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.