Häst

Lovande gångartsponny!

20130908-174728.jpg

Det kändes bra när Monarch gick på transporten i morse. Sedan gick det upp och ner. Han gick snällt av släpet – sen slutade han att vara snäll. Med testosteron sprutandes ur öronen for han runt på exteriören och var i princip okontaktbar. Alf kom fram och sa ”kastrera honom, han blir ingen godkänd hingst i alla fall, han behöver mer massa.” No Shit? 🙂
77777 = 35p, 1 poäng mer än i fjol.

Han mättes till 141 cm (142,5cm med skor). Chipet satt där det skulle.

Sen fick vi vänta, vänta och vänta innan löshoppningen. Monarch var relativt kontaktbar, tills han fick syn på en shetlandsponny. Då var han igång igen. Jag förstår om han är hes imorgon, jag kommer ha träningsvärk överallt.

In på löshoppningen, Monarch laddad till tänderna. Skengalopperade några varv, trängde sig förbi Pernilla och betedde sig alltjämt dumt. Efter att han rivit alla bommar en gång, så fick jag leda honom fram till hjälphindret. Tack GODE GUD så skärpte han sig sen. Jag såg hans fina 8-8 sväva iväg i fria luften. Men Harald Jönsson såg potentialen och tyckte inte, till skillnad från Alf Johansson, att Monarch skulle kastreras, ”jag gissar att han inte beter sig såhär annars.” Spot on. Han fick sina 8-8 med utvecklingspotential.

Då var det bara gångarterna kvar. Sadlingen gick ganska smärtfritt, och vi lyckades leda ut honom på ridbanan, hela tiden med fullt stånd. Han stod stilla så pass länge att Pernilla kunde hänga sig över honom. Han bockade plötsligt lite hit och dit men när Pernilla fått över benet så föll polletten ner för Monarch och – PING. Duktig ponny.

In i ridhuset och Monarch visade varför han fortfarande får vara hingst, för han KAN faktiskt sortera vad som är vad… Domaren tyckte mycket bra om honom och trodde att med lite rutin och övning så skulle han bli en superb dressyrponny. 7 för skritt, 7 för trav och 8 på galopp – hans bästa gångart. Sen fick han en 8 i utvecklingsbarhet även fast han var lite spänd och okoncentrerad i sitt testosteronsvall men det var skönt att höra att domaren gillade honom!

Han ville inte följa med hem.. Så vi fick slå in han i släpet med en kvast…. Så kan det vara ibland. Sedan stod han snällt i släpet hela vägen hem och skrittade snällt ut i sin hage.

7,73 som hopponny, 7,53 som gångartsponny. Jag är nöjd, lite besviken på hans beteende idag men han måste ju få ha dåliga dagar !

Roligast var när Håkan Erlandsson hejade på oss och tyckte att Monarch ”verkligen växt på sig!” 🙂 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.