Häst

Önnarps Monia RC 1293

Önnarps Monia sommaren 2013
Önnarps Monia sommaren 2013

Monia går och blir tjock i hagen, i dagsläget kan jag inte svara på om det beror på att hon är dräktig eller om det är för att hon älskar mat 😉 För det finns bara en som älskar mat mer än henne, och det är hennes son Monarch.

Jag har inte hunnit ta tag i att ultraljuda henne, men det känns också som om säsongen ändå är över och kommer det ett föl så gör det det. Där jag jobbade innan kollade vi inte ett enda sto förutom mot hingst. Monia gick många veckor efter sin betäckning med Bingo och visade ingen som helst brunst.

Problemet som dock uppkommit i år är ju att hon inte visat någon brunst, även fast hon stått med 3-6 (!!) cm stora ägg. Någonting är verkligen vajkalle med henne tyvärr. På nätterna står hon med BackonTrack på båda bakbenen för hon blir så kopiöst gallig och stel och stöpplig. Stoet ser ut som om hon vore 25 när hon i själva verket bara är 10…
På dagarna så är hon inte det minsta gallig och om hon hålls igång så går gallorna ner. Så jag kämpar på!

Hon är fortfarande inte veterinärbesiktigad utan anmärkning efter att hon kom hem och frågan är hur mycket behandlingar jag vill lägga på henne. Jag har köpt henne för att ha henne i aveln, men det är klart det är tråkigt att inte kunna rida ett sto som bara är 10 år mer än promenadridning. Att skritta bommar är inte riktigt hennes melodi, hon blir så glad när hon får arbeta och vill gärna både hoppa och galoppera bommar.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.