Häst

Ibland vill man sälja hästen billigt…

Monia :) … och ibland vill man inte bli av med dem för allt i världen. Idag var en sådan dag, en sådan dag då man vill att tiden ska stå still så att man kan njuta av sin häst precis så.

Idag tömkörde jag Monia. Det var länge, länge sedan jag tömkörde henne sist. Det var länge sedan, om man bortser från den lilla stunden jag tömkörde Benjamin i helgen, som jag tömkörde. Så jag tänkte, det är nog dags. Plus att Monia behöver lite omväxling. Hon var så himla, himla kanon duktig! Jag är så stolt över henne. Hon tog yttertömmen riktigt bra. Jag fick iofs förstärka den, men det var mest för min egen skull för att jag inte orkade gå och hålla emot hennes yttersida hela tiden.

Monia :) Jag tömkörde henne MYCKET längst väggarna, i bara yttertömmen och lät henne ha eftergift på innertömmen vilket resulterade i att hon var hur fin som helst på volt. Duktiga, duktiga Monia! Det är i de här tillfällena som man önskar att man hade haft en vän med sig som tagit kort.

Idag var en mysdag i stallet. Solen sken över underbara Örsholm och jag mockade och fixade i stallet i lagom takt. Märks direkt när man inte har mockat på ett tag, man får spagetti-armar. Men det gick ! 🙂 Skönt att vara igång igen. Fixade med Monias mat, kan någon påminna mig om att jag ska köra till Granngården imorgon och köpa B-vitamin? Jag har en tendens att förtränga detta varenda dag… Och nu är den verkligen slut snart!

Jag tvättade och smörjde Monias lädergrimma och hennes träns. Lindade upp lindorna som jag använt vid tömkörningen och bytte grimma på min fina underbara lilla Philadelphia som bara blir snyggare och snyggare för varje dag som går!

Imorgon blir det uteritt! Jag och Åsa ska ge oss på ANDRA sidan av vägen igen.. Fast den här gången med Åsas nya sadel, graman, skyddsväst och spö – nothing’s gonna stop us now 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.