Häst

Slowfeeder!

Igår slog jag slag i saken och köpte ett slowfeeder nät. I morse tvingade jag Jonas att gå upp tidigt och hjälpa mig att slå ner stolparna som nätet skulle hänga mellan. Nätet hänger nu i tjejernas hage.

Sedan satte jag upp nätet, fyllde det med 5kg medan stona fortfarande hade hö på marken. Monia käkade upp hälften av sitt morgonhö sedan struttade hon över till slowfeedern och började dra ut höet ur den. Vadå inkörningstid? Monia äter i princip lika fort ur den feedern som om det låg på marken 😉 Gia fattar precis inte något. Vadå? Ska maten gunga samtidigt? Monia står och draaaar ut i takt med att nätet gungar. Smart ponny.

20131020-112136.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

2 kommentarer

  • Emmie

    En häst som vi har på utbildning/försäljning hade med sig ett sånt nät till oss när hon kom, hon bet dock ett stort hål i nätet så hon fick ut ”normal” mängd för hon orkade väl inte pilla ur maten ur dom små hålen..
    Är lite sugen på att testa ett sånt nät på en av våra som äter jätte fort men han har sånt humör så han lär ju döda nätet för att få ur maten 😉

    • rc70

      Hihi! Jag gav dem höet som vanligt i morse, enligt ”ordinationen” på förpackningen till slowfeedern, meeeen Monia hade liksom ingen skillnad. Hon drog ut höet ur ett litet hål lika kvickt som om det vore på marken 😉 Gia däremot har svårare även om hon försöker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.