Häst

Det dröjer mellan skurarna.

Snön lyser med sin frånvaro, men igår hade vi alla fall friskt med minusgrader hela dagen. På morgonen var den -8 när jag körde till jobbet. Nu skulle jag gissa att det är +2. Det ser blött ut ute.

Jag måste försöka hinna harva min ridbana innan vintern kommer och fryser den ordentligt. Inväntar även en elektriker som ska installera det sista med vattenkopparna.

Det går framåt för Gia. Sakta, sakta lär hon sig hur man använder en vattenkopp. Jag har lagt hennes havre i vattenkoppen nu när hon kommer in. Hon äter havren men lägger huvudet så pass mycket på sned att hon ska missa ventilen till vattnet. På kvällarna brukar jag och Jonas hjälpa henne genom att trycka fram vatten åt henne och nu dricker hon faktiskt ut vattenkoppen även om hon inte trycker själv – STOR FRAMGÅNG!
De andra använder sina koppar flitigt 🙂 mest nöjd är Monia som nog använder sin flitigast av alla 🙂

Monarch läker fint, ingen temp och såren ser helt okej ut. Igår torkade jag av dem med ljummet vatten för det satt så mycket blodkoagel och skräp i kanten. Jag längtar tills det läkt ihop helt… Så att oroskänslan i magen kan försvinna. Klart jag är orolig tills han är helt återställd han är ju min ädelsten. ❤️ just nu fasar jag långsamt ut träningen av Monarch så att han ska få lite vintervila. Det förtjänar han verkligen !! Han har gått hela våren, sommaren och hösten och han blir bara 5!

Bingo har börjat komma igång på riktigt och igår såg jag faktiskt ingen hälta på varken vänster fram eller höger bak och så gick han på hårt underlag. Väl uppvärmd med backontrack täcke och lindad med paddar. Strålrötan har kommit tillbaka men bara 20% i jämförelse med tidigare år. Värdelöst att jag aldrig blir av med det. 🙁 men jag kämpar på även fast magen nu börjar komma i vägen 🙂
Bingo är spårrakad för han blev precis genomsvett av sin tömkörning 🙂

20131127-063759.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.