Häst

Markservice

20140111-005241.jpgÄr ett ganska brett begrepp. Med markservicen menar jag och Pernilla mockning, köra gödsel, kratta och sopa stallgången. Idag drog jag det steget längre och räfsade runt hela mitt stall. I brist på annat liksom? Jag väntade och väntade på världens mest långsamme Jonas och rastlös som jag är greppade jag räffsan.

Där gick jag och räfsade runt stallet och till min stora förvåning så räfsade jag fram snödroppar? Lyssnade jag dessutom noga så var sjöng nog faktiskt fåglarna i bakgrunden. Vart är snön?! Om vi inte ska få se solen förrän i april så kan vi väl åtminstone få SNÖ och minusgrader… Jag vill inte kunna räfsa i januari?! Räfsa gör du på våren, samtidigt som du eldar små lövhögar och nästan bränner ner grannens lada när du eldar gräs… 😉 (givetvis inga egna erfarenheter i ämnet 😉 )

Ponnyerna hade vila idag och på söndag åker Monarch till Pernilla. En veckas bootcamp väntar honom. Sen får vi se vart i världen han tar vägen. Den 15/1 ska ha i alla fall mätas! Spänningen är olidlig!! Är han en maxad C-ponny eller en mycket liten D-ponny? Mätningarna på bedömningarna har varit minst sagt otydliga.. ”Mjaa han är nog 141…”. På hingstpremieringen 2012 var han i alla fall 139,5cm. På 3årstestet 141. På kvalitén visste hon inte om han var 139, 141 eller 142 för han vägrade stå stilla. Så vi snittade 141 helt enkelt 🙂

På måndag kommer dessutom min hovslagare och sätter tillbaka alla skorna på herrn! Han har fortfarande den där höger bak kvar 😉 vore kanske lite chict med fyra skor? Monia och Gia ska verkas och herr avelshingst ska också få skor, men det får bli en annan dag 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.