Erfarenheter,  Häst,  Tips

Tömkörning!

Jag har en ny kärlek inom tömkörning. Monia går så fruktansvärt bra när jag tömkör. Hon är riktigt, riktigt duktig.

Igår var hon 120% hon var verkligen helt lösgjord och ökade och minskade volter och tempon hon var bara så himla duktig. I hennes dagbok skrev jag KANON!!

Idag hade hon nog lite träningsvärk, det var lite motigt i början men mot slutet var hon återigen kanon. Hon var lite FÖR låg mellan varven, men det ordnade sig snabbt när jag bad om mer framåtbjudning så kom formen upp ett snäpp!

EM Ponnyn Power and PaintI högergaloppen hade jag verkligen ingenting att klaga på, förutom att det såg ut som om hon gick i rollkur (hyperflexion) mellan varven.
Det var inte så illa som på bilden, plus att hon då inte var inspänd, men jag tycker att bilden är så komisk. Det är EM ponnyn POWER AND PAINT som longeras på detta något annorlunda sätt kan man tycka. När OS ryttaren som håller i longerlinan blir tillfrågad angående bilderna som publicerades på Power And Paint så svarar hon ”Såhär brukar inte våra vanliga longeringssessioner se ut”. Åh fan?

Tillbaka till Monia… Hon har mycket svårare i vänstergaloppen, hon har svårare att ta stöd på yttertömmen och komma fram. Så det blev mest mycket övergångar från trav till galopp och försöka att hålla henne böjd mot mig. Hon var duktig, men blev väldigt trött!

Jag höll på i kanske 50 minuter med uppvärmning och mockning av ridhuset. Monia var jättetrött. Men hon verkade vara på strålande humör i alla fall! Mycket spanskskritt blev det och när vi kom in i stallgången så ville hon stretcha frambenen. Hon stod med vänsterframben helt utsträckt emot mig och stretchade jättebra. Duktig skithäst!

Monia har fått mugg på ett bakben. Fast jag vet inte om det är mugg. Ser mer ut som en hudspricka. Men i alla fall, jag tvättade det och strök på alcogel.

Fia har idag blivit chipmärkt och signalementsbeskriven! Det gick kanon, hon skötte sig utmärkt min duktiga lilla ponnyplutt. STICKELHÅRIG fux ser hon ut att bli!

Nu ska jag hoppa in i duschen o göra mig i ordning för kvällens bravader!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.