Häst

Sprenger Dynamic KK Ultra 3-delat

20140301-080613.jpg

Igår slog jag fast. Jag köpte ett dynamic bett till Bingo. Jag har velat fram och tillbaka ett tag nu om jag skulle slå till. Igår, när jag handlade presenter till min bästa vän Pernilla som fyller typ 25 idag, så fick det bli ett bett.

Bingo är mycket speciell när det kommer till ”nya saker”. Han blir spänd och okoncentrerad och försöker rymma undan. Han kan även bli väldigt, väldigt lätt i fronten 🙂 Monarch brukar inte bry sig ett smack vad han får för nya grejer på sig…

Jag longerar fortfarande Bingo som uppvärmning. Han tycker det är skitkul och flänger med huvudet som en tok. Sen står han snällt så att stela ringrostiga jag kan sitta upp. Jag gick lite med honom först och tog i tyglarna. Inte jättekul att sitta på Bingo om han bestämmer sig för att det nya bettet inte var något att ha.

Sen satt jag i alla fall upp.

Jag skrittade många varv med en svan framför mig. Huvudet högsta punkten och ryggen lägsta. Öronen åt alla håll och vägrade ta bettet. Precis som förväntat. Till slut gav han upp lite i alla fall och smakade lite på bettet. Började trava och ja, Bingo kan verkligen konsten att vara heeeeelt i obalans. Huvudet upp, inget stöd på bettet, går inte fram överhuvudtaget – vips det känns som om han är halt på ALLA benen. Men det är bara att trava på. Trava på. Tror jag travade 15-20 varv bara rakt fram innan han hade accepterat bettet ridbart….

En klart positiv grej är ju att han var så upptagen med att krångla av sig det nya bettet att han inte hade tid att leta efter alla potentiellt livsfarliga saker utanför ridbanan 🙂 🙂

Stundtals var han jättefin. Nu måste vi bara jobba upp styrkan och konditionen igen. Både han och jag !

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.