Häst

Uteritter och så en skotare!

Bingo lägger verkligen manken till att vara den absolut mest leriga Connemaran häromkring. Så fort Jonas släpper ut honom på morgonen så rullar han som en tok. Halva hästen ligger kvar på marken i form av päls… Men jag borstar av minst lika mycket väl inne i stallet. Jag måste lämna en vit liten stig efter mig i skogen.

Häromdagen när vi var ute på vift så var allting lite extra läskigt. Det stod nämligen en bil parkerad längs vår väg… Det går inte för sig ens det minsta. Det var bara till att sitta av och springa förbi. Mitt ute i skogen fick jag nog av Bingos hysteriska farande till höger och vänster att jag utbrast, högt, JÄKLA SKITPONNY! Vet ni vad? Sen skärpte han sig 🙂 Vi travade hela vägen hem och han var riktigt fin! Travade förbi alla läskiga saker på vägen hem… 😉

Igår, i ösregnet, provade vi ett litet pass på ridbanan… Bara-det-att det står en enorm skotare precis bredvid ridbanan. När den är igång och kör så är den minsann inte farlig. Men när den står stilla. O M G. Dessutom satt Alfons troget i grinden och vaktade. Det har han liksom alltid gjort. Igår hade han dock för avsikt att döda Bingo. Enligt honom alltså. Så det gick att rida på 60% av ridbanan. Mot slutet var traven fin, även om galoppen var bäst 🙂
Bara trava några bommar på marken är svårt nog när du måste hålla reda på en stor skotare och så Alfons..

Idag, i det strålande vårvädret gav vi oss iväg igen. Jag går från gården och sitter upp en bit bort på en skogsväg. Jag måste nämligen gå över en liten tomt innan jag tar mig ut i skogen. När Monarch och jag var på väg ut en gång i somras så rev han upp halva deras infart. Pinsamt. Så efter den fadäsen så går jag förbi och sitter upp lite efter huset. 🙂 Det går fint och Bingo står så snällt och väntar medan jag sitter upp. För första gången så var han faktiskt riktigt avslappnad när vi skrittade i väg. Inte alls teleskophuvud och stirra från sida till sida. Han var ganska avslappnad. Så kom vi till ett litet stycke där det ligger ett gäng betongfötter. De har alltid legat där. Säkert några år innan vi flyttade hit med. Men idag åt de tydligen ponnyer. Tvärstopp. Enda hållet han skulle åt var bakåt, men det skulle inte jag 🙂 efter ordentlig övertalning så gick han förbi. Om något skeptisk och som en banan, men dock!
Jag behövde däremot inte sitta av och gå förbi de livsfarliga presenningarna idag. Allt flöt på riktigt bra faktiskt efter att vi passerat de köttätande betongfötterna… 😉
Vi galopperade hela vägen tillbaka, det kan gå riktigt, riktigt fort om Bingo får bestämma hastigheten, vilket han fick kanske en tredjedel av vägen. 😉

Sen skrittade vi hem i solnedgången 🙂

20140320-194940.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.