Häst

Vårbruk!

20140504-164526.jpg
Idag tog vi äntligen tag i att göra nya rasthagar till Bingo och Gia så att vi kan harva upp och så om vinterhagarna! Jonas försökte fånga Bingo utan godis så det gick ju sådär, men efter att vi lurat in honom i ett hörn så fick jag till slut tag på honom…
Monia blev däremot väldigt ledsen när vi flyttade dem, men till hennes förtjusning och för hennes skull så går de bara på andra sidan stallet. Öppnade dörren till gödselplattan och vem stod där, om inte en BingoBoll 🙂

20140504-165401.jpg
Jag var lite orolig att Monia skulle hitta på några dumheter nu när hon mår lite bättre. Hon traskade runt rätt så häftigt i sin box men till min stora lättnad så resulterade det inte i att hon stod och bytte ben mer när hon väl stannade. Mkt skönt för mitt arma hjärta. Hovarna svala och ingen förändring i pulsen 🙂

20140504-164533.jpg

Nu kan Gia och Bingo gå och beta lite gräs på de nyöppnade markerna medan vi sår om vinterhagen. Det blir ett nytt utseende inför i år. Vi har tagit bort mellandelen i vinterhagarna, alltså de permanenta stolparna som delade hagen i två. Dessa var tilltänkta som hingsthagar från början men den senaste tiden har det mest gått ston där 😉 så vi ska låta den vara helt öppen och dela av den med plaststolpar vid behov. 🙂

Jonas har stolpat ut sommarhagen så gott det går. Ungefär 2/3 av hagen är just nu obrukbar. Det ligger fortfarande ris över ena hälften och den andra hälften är sönderkörd då dikena stått stilla och marken blivit för sank! 🙁

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.