Häst

Uteritt!

Idag var pappa ute i stallet och hälsade på Fia för första gången. Han tyckte, självklart, att hon var jättefin, men att jag borde raka bort känselhåren hon har vid ögonen, för ”de var inte så snyggt”. Pappa är söt. Han tittar på Monia och så frågar han hur gammal hon är, hon är 7 år svarar jag, varpå pappa utbrister ”Men då kan du ju få många föl till på henne ju?”. Jag ÖNSKAR att jag spelade in varje gång pappa sa något sådant. Han sa ungefär samma sak när han träffade Monarch förra året på Lovö. Då utbrast han ”Men du ska väl betäcka om Monia i år?”… Han frågar också ganska ofta när jag tänker betäcka om henne med Grafit. Min pappa har koll…

Jag och Åsa tittade på VM finalen i hoppning, eftersänd I know. Men vadå, lite kvalitetstid har väl aldrig skadat. Åsa hade gjort sååå god äppelpaj! Det första jag åt idag, bör tilläggas. Det var mumma! Sedan red jag Benjamin. Jag undrar vem som kämpade mest, jag eller Benjamin. Jag var helt slut i benen när vi var klara. Jag känner mig så värdelös just nu när jag rider Benjamin. Jag är inte van vid honom längre, men det ska det självklart bli ändring på. Sen är Benjamin så himla lat! Så man får ju driva för allt man äger. Sen glömmer jag bort så lätt att han bara är 3 år. Ja, det är många faktorer. Han är i alla fall den absolut mest talangfulla hästen jag suttit på. Hans galopp – O M G. Jag och Åsa skämtade om att vi ska sikta på VM 2014, tills vi insåg att han bara är 7 år då…

Mina finaste duSen red jag ut på Monia! Hon var som vanligt världens bästa ponny, förutom att hon blir ganska spänd när vi rider ut själva, det finns ju så mycket galna stubbar och stenar som vill henne illa där ute. Däremot när vi red förbi huset så stod där 2 båtar på trailer, en högtryckstvätt och annat roligt, det var inga som helst problem att gå förbi. Skruttponny! Jag galopperade ganska mycket idag, hon var duktig. Galopperade uppför backen 2 gånger och skrittade ner. Hon blev trött. Tyvärr var hon väldigt stel i vänstersidan idag, som i det gick nästan inte att svänga… Så imorgon blir det tömkörning igen, så att jag verkligen får igenom henne!

Nu väntar sängen.. Imorgon börjar det riktiga livet på Örsholm, 15 boxar att mocka!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.