Häst

Monia är lycklig.

Hon vägrar numera äta sitt morgonhö. Det gjorde hon alltid förr. Morgonhöet är till för att ätas – utomhus. Hon petar i det lite på måfå och blänger på mig där jag står i boxdörren. Släpp ut mig… Monia brukar få gå ut vid 11 och kommer in vid 15. När hon kommer in igen duger höet bra och hon tuggar nöjt i sig B-vitaminpelletsen.
Det är tungt nu. Hon har stasade ådror under hela magen och längs med bakbenen. Det är svårare än tidigare att försöka vända runt. Men det är verkligen inte långt kvar. Inte långt kvar alls. Igår hade nog damen en släng av förvärkar. Hon betedde sig mkt knäppt när jag tog in henne. Men det gick över kvickt.

Men hon är lycklig. Hon skiner hela hästen. Mitt hjärta. Mitt allt. Vi ska fixa detta. Jag lovar.

20140619-154840-56920682.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.