Häst

Total tillfredsställelse!

Monia innan träningen! Det blev såklart vita lindor inför träningen, och så schabraket jag har fått utav Emelie, som det står Emelie Brolin och NFB på. Kan ni gissa om det är mitt favorit dressyrschabrak ;).

Jag kan bara summera min träning idag som – kanon! Det finns inget annat ord. Jag har aldrig förut varit så NÖJD med Monia hon gick verkligen från klarhet till klarhet idag och Lisa, tränaren, var jättenöjd.
Monia fick väldigt fina vitsord för sina gångarter och att hon är en liten arbetsmyra. Jag fick väldigt mycket bra feedback på min sits, mina händer och hur jag satte tryck i Monia. Det var bara kanon.

Jag har ofta känt att JAG blir lite hängande i vänsterhanden när Monia går emot både skänkel och tygel och har haft svårt att komma ur den nedåtgående spiralen då. Lisa sa att jag istället för att starta dragkamp försöka att bara flytta fram handen, våga låta henne få lite rum och gå fram – och vilket resultat. Hon var självklart svårare att få till högerställningen eftersom jag får HELA hästen i vänsterhanden, plus att hon tenderar att bli väldigt ”hävig” vilket också lägger på att hon blir tung i handen. Men så fort jag fick upp henne lite i formen och fick igenom ställningen så fick jag en helt annan ridkänsla och Monia fick ett annat rörelsemönster.

Vi jobbade mest på att få henne att svara för skänklarna, att få henne att flytta sig för höger respektive vänster skänkel. Vänster var såklart svår, då hon mest går emot. Hon blev så arg ett tag att vi stod lite på bakbenen. Men till slut så fattade hon och jag jobbade jättemycket på att få igenom ställningen och mjuka övergångar om hon gick emot handen. Jag är helt euforisk verkligen för hon jobbade verkligen så bra och jag kände verkligen att jag fick fram det vi ville, om än bara några små steg.
Vi lyckades med en HEL serie skänkelvikning för höger skänkel till slut och fick jättemycket beröm.

Kanon bara, helt otrolig ponny. Jag har fått mycket nya idéer och tankar och ridövningar som det ska filas på nu när det är älgjakt. Men summan av kardemumman är : Jag älskar min ponny.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.