Häst

Vilka dagar !

Jag fick en knäpp och körde faktiskt upp till Norrköping redan i TORSDAGS (!! 🙂 ) kväll/natt. Det är lite enklare att köra långa streckar om stallchefen sover. Han somnade strax efter Lammhult tack och lov.

Det hade kunnat sluta i Lammhult. Jag hade en lastbil verkligen i bagageluckan på väg 30. För er som inte vet är det sträckan mellan Växjö och Jönköping en relativt smal och viltstängsellös väg. En stor vinröd lastbil som envisades med att ligga precis i hälarna. Jag ville inte köra mer än nästan tillåtet (90) för att det var skymning och det betyder i praktiken – mkt djur på vägen. Jag kunde inte heller svänga undan för den där jäkla lastbilen utan försökte istället köra ifrån den.

Då händer det. Ut ur periferiet kliver en älg. Den kliver ut kanske 20m bort och börjar trava längs med vägen. Jag börjar bromsa, hårt för 20 m är inget avstånd när man ligger i 90. När jag har kanske 2 m kvar då viker den ut framför bilen och över in i skogen. Adrenalinet sprutade i bilen. Det där var löjligt nära. Sonen sov fortfarande även fast jag fått bromsa väldigt ordentligt.

Resten av vägen gick snabbt. Jag stannade i Brahehus och köpte lite energidryck. Vi var framme vid 00:30 och sonen somnade snällt om när vi kom in.

Igår var jag speaker. Varierande resultat. Haha, tur att Elisabeth stod nedanför och höll ordning på mig. 🙂
Det var väldigt varmt i tornet! Igår fick jag även se Monarch igen ! <3 Min älskade lille fåntratt! Han och Ella var så fina och det är så himla roligt att se hur bra de trivs ihop. Guld som ägare och uppfödare att se det. Ella och Monarch startade Working hunter pony igår och var så duktiga. Monarch skötte sig galant! Han fick mycket beröm och fin kritik, jag var mkt stolt!! Idag gjorde Monarch och Ella sin allra första dressyrstart. De red en LB:1 och måste säga att jag är så grymt imponerad av hur mycket de utvecklats och va fin han är! Han tittade inte på någonting och gjorde precis vad han skulle! Duktiga duktiga ponny !! Imorgon ska Monarch och Ella hoppa 80 och 90! Sen kommer "storebror" Bingo Bell och ska gå utställningsklass. Ska bli roligt att få visa upp min fina ponny <3 Nu, ska jag sova! Stallchefen sover redan här bredvid mig.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

2 kommentarer

    • rc70

      Haha, skönt att fler människor håller koll på mig. Jag får skylla på att jag var jävligt varm och trött och klockan vad mitt i natten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.