Häst

400 ml

Nästan en halv liter mjölkpelletsgröt fick jag i Regent ikväll. Med lite tvång och en tom spruta så gick det fint. Vi såg även honom äta av Monias blöta betfor och lusern! Sakta på väg åt rätt håll…!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

2 kommentarer

 • Helen

  Hej
  Läser din blogg dagligen och har följt dig länge nu.
  Vill bara pusha dig till att ha kvar Monia i livet så länge du bara kan. Lille Regent vet ju inget annat än att hans mamma ska vara på det viset, det är ju bara vi som vet att så ska det inte vara. Bättre med en mamma än ingen mamma alls, fram till han är 6 månader.
  Vet av erfarenhet…..
  Ångrade mig bittert att jag tog bort stoet när fölungen var 3 månader, blev ännu mer jobb och elände med att få allt att fungera än när stoet var kvar och tog hand om sin fölunge så gott hon kunde.
  Inte nog med att fölungen var yr och letade efter sin mamma, de andra blev även helt yra och skulle ”hjälpa” fölungen även om inte fölungen förstod det, det var KAOS!

  • rc70

   Hej! Det är klart att jag försöker ha Monia kvar så länge som möjligt, men i det skick hon är så är 3 månader än så länge ett rimligt mål. Ett tag trodde jag nästan att hon inte skulle fixa det, men hon är en överlevare och kämpar på. Jag är lite orolig över att hon fortfarande står på 2 påsar fenylbutazon/dag för att kunna resa på sig och stappla runt och är rädd att det ska påverka Regent i det långa loppet. Skulle hon sina helt nu och fixa att gå omkring så tar jag vecka för vecka. Men hon är fortfarande otroligt smärtpåverkad och framförallt otroligt stel, vet inte om jag vill plåga henne igenom minusgrader och stenhård knögglig backe en gång till..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.