Häst

Tappra lille ”tuttis”.

Regent fick snabbt heta lille Tuttis. För han tuttade verkligen ofta på Monia, men det hade ju sina rimliga förklaringar eftersom hon inte hade tillräckligt med mjölk! Han blev helt enkelt inte mätt!

Tuttis äter numera sin kvällsmat själv i boxen. Belinda står i boxen jämte och äter sin kvällsmat i lugn och ro. Det är främst för att han ska vänja sig vid att vara själv men också för att jag ska veta att han verkligen får i sig all mjölkpelletsgröt som han är så beroende av just nu.

Han är klart lite ängslig och orolig men det går bra att äta så länge jag står i boxen. Så idag övade vi att jag gick ut med jämna mellanrum. Det gick bra han försökte inte hoppa ut mer än precis i början. När Belinda ätit färdigt så byter jag bara box på henne. När jag öppnar och går 4 steg för att kunna vända Belinda tillbaka i Regents box så blir han helt utom sig. Men så fort hon kommer in i hans box så blir han lugn och trygg igen.

Han är verkligen så tapper denna lille pojk. Belinda har gjort ett superjobb hela dagen med Regent. Rex har varit överlycklig över sina nya kompisar men har fått hålla sitt avstånd till Regent tack vare Belinda som skyddat honom som en hök! Underbara lilla ponny! Vad hade vi gjort utan henne just nu? Knappt 1 år gammal själv och redan föl vid sidan som hon skyddar så väl. IMG_2664.JPG

IMG_2686.JPG

IMG_2646.JPG

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.