Häst

Hantering är allt !

Jag övar mina föl från början att lyfta på fötterna, bli pillade i öronen, ta tempen och att gå i grimma och grimskaft med morsan till och från hagen. Det lönar sig! De blir så vana vid att få sina hovar lyfta och kratsade att de står snällt med hovslagaren när det är dags för verkning. Idag var det Belinda och Regents tur att träffa Simone. Belinda först, uppställd på gången. Det gick bra, hon betedde sig som ett litet sto helt enkelt, egna åsikter om hur länge Simone skulle få låna en hov och så. Däremot var hon inte så pigg på att stå och vänta på gången när det var Regents tur så hon slet av balsnöret till uppbindningen. Ingen skada skedd och Belinda helt cool när hon väl kommit loss. Så hon fick gå in i en box istället och vänta. 🙂
IMG_3501.JPG
Regent fick öva på att stå och vänta i en box medan Belinda var utanför. Det är mycket plågsamt gnäggar Regent ängsligt, vill INTE bli lämnad ensam ens för en minut. Men det gick bra, han är klok och lugnade sig ganska snabbt. Sen blev det då ombytta roller, Belinda i boxen och Regent ensam utanför !! Han skötte sig galant. Stod och sov i min armhåla när Simone verkade honom i bak. IMG_3496.JPG
Båda unghästarna fick plus i kanten och jag fick en chokladbit när Simone skulle åka 🙂 bra utdelning tycker jag !!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.