Häst

Föl 2015

Det kan ju tyckas lite underligt att jag väntar föl nästa år, ur fler en ett perspektiv. Allting handlar ju om hur jag väljer att formulera mig 😉

Jag har i nuläget bara tre stycken ponnyer hemma, Bingo och hans två barn. Ingen utav dem väntar föl – lovar. Har inte betäckt mitt 1 årssto.

Men jag har fått låna en mage! För er som missat detta alltså. Bingo betäckte Lofty Rowallane Rose i somras och är konstaterat dräktig fortfarande efter lite drygt 100 dygn. Superspännande! Bör föla ungefär som Monia fölade i år, alltså slutet av juni.
Men snälla slumpen – jag vill ha ett sto! Nu har jag fått 3 hingstar och ett sto, är det inte mer än fair att detta blir ett sto? Snälla tomten? Jag vet inte riktigt vem jag ska tillbedja för att detta ska slå in.

Jag kan inte låta bli att redan nu spåna på namn till den nya lilla/lille (livet handlar om att vara könsneutral, eller, stallchefen har rosa strumpor idag feel free att tolka det) telingen. Eftersom jag är mentalt Brolötenskadad så har jag såklart tema på mina föl (jaja det är inte bara Brolöten som haft tema men därifrån har jag fått det). Hingstarna heter ”den modige kungen” då Valorous betyder ”den som innehar stort mod” och Monarch, Rex och Regent alla betyder kung.

Mitt sto däremot, eftersom jag bara fått ett som numera förgås i en skog någonstans i Småland, heter inte kung. Hon är döpt till Philadelphia. Hon satte trenden för stona, likt Monarch gjorde för hingstarna. Stona heter alltså städer, tex hette Regent Sydney i ungefär 12h där jag skyller på bristande sinnesnärvaro i kombination med en stressande förälder som körde OS i uppenbara frågor med mig samtidigt… 😉

Så, om denna lilla varelse alltså blir ett sto har jag följande alternativ
Valorous Lofty, för vet ni vad? Lofty är en stad, eller faktiskt två, i USA! Perfekt va? Då kan jag samtidigt ära de snälla människor som lånat ut detta fantastiska sto till mig – och jag kan följa mitt eget tema! Perfekt! Så, snälla tomten, påskharen, julbältan, Tingeling, Lilla sjöjungfrun eller rent av Mufasa – ge mig ett sto.

 

191 dagar kvar !
191 dagar kvar !

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.