Häst

Glöm inte!

Att världens sötaste Valorous Philadelphia är till salu!
Det vore konstigt om man inte trodde på sina egna avkommor. Sen är det självklart så att det inte alltid blir som man tänkt sig, Fia blev ju trots allt fux, det hade jag ju inte riktigt tänkt mig. 😉
Fia har en stamtavla som borde tala för sig självt, men eftersom ponnyaveln är lite i dunklet av halvblodsaveln så måste man vara intresserad för att känna till hästarna i hennes stamtavla. Ponnyaveln är så mycket mer än POWER BOY hos Flyinge…

Juno Rory RC 56, en legend som tyvärr inte finns med oss längre. Han har tagit nio medaljer vid Svenska Mästerskapet, han har representerat Sverige vid EM som en utav få C-ponnyer. Han användes tyvärr väldigt sparsamt med tanke på allt tävlande, men har tagit ett stort kliv in på såväl exteriör som prestationslistor. Jag är väldigt glad att jag fick mig en Juno innan han gick bort (sept 2010). Juno kan vara en utav de snällaste hingstarna jag har träffat. Alltid ett stort lugn över den ponnyn.
Jag mötte Juno på Brolöten 1999 när Emelie Brolin fortfarande tävlade honom. Han var cool, i mångt och mycket coolare än Grafit. Helt chokladbrun med svart man och svans och han hade en trav som gjorde en mållös. Det sötaste lilla huvudet med de små, små öronen. Sötare fick man leta efter.

Varför jag valde Juno? Det är inte så svårt egentligen, jag ville ha den bästa gångartsponnyn, bevisligen. Juno som faktiskt är mer framgångsrik än Grafit inom dressyren.

Jag tror precis som med Monarch att det bara är ryttaren som sätter begränsningarna för Fia. Tror att hon kan hoppa lika bra som hon rör på sig, hon har ju faktiskt fått 88 på gången = en mkt nöjd ägare då!

Så hör med nära och kära om de är intresserade av en ungponny för sporten.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.