Häst

Monarch, en C-ponny trots allt. 

Igår fick Monarch följa med Hans-Olof till Kalmar, det var tänkt att han skulle få nya skor. Men what the heck, de slog på stort och mätte honom också, när de ändå var på klinik. Monarch är en maxad C-ponny. 140 cm. Tydligen inte ens något tvivel om att han var 140. Lite underligt kan en ju tycka med tanke på att han var 144 vid senaste mätningen. Men med annorlunda skoning och säkert en aning mer avslappnad så var han inte mer än 140. Som 3 åring var han 139,5 på hingstpremieringen och gick alltså hingstprem som C-ponny. Men treårstest och kvalitetstävlan gjorde han som d-ponny, då han mättes till 141-142. Han har alltså gått en storlek större sen han var tre. ❤️ Det var tänkt att Amanda och Monarch skulle starta i Vetlanda på söndag, men Amanda har nog åkt på magsjuka så vi får se om hon hinner repa sig tills dess.   Söt har han i alla fall alltid varit 🙂 Här tre månader gammal på sommarbetet på Lovö! Och det är mycket riktigt jag till höger 🙂 Det hinner hända en del på sju år! 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.