Häst

Spricka i huvudet..

Jag har de senaste dagarna funderat på vad jag ska göra med mina hästar. Ena dagen har jag lust att bara sälja alla 3 och börja med något annat. Sen inser jag att det är ju connemaran jag vill hålla på med. Jag ska betala Grafits FAI avgift, egentligen den 18 december, men har man 11 kronor så blir det svårt, även om avgiften inte är en jättesumma.

Då slog det mig. Är det någon mening för mig att ha kvar hans semin? Ingen har hört av sig om betäckning med Grafit på 3 år. T R E år. Vad är det som säger att någon någonsin kommer att höra av sig..

Jag gjorde på skoj en uträkning på Flyinges hemsida vad mitt föl skulle kosta om jag inseminerade Monia med Grafit hos dem. 10037 kr. För ett ponnyföl. Då betalar jag inte ens något för seminen eller frakten, eftersom den finns på Flyinge. Jag förstår varför ingen vill betäcka med en ponnyhingst på fryst, det är alldeles för dyrt. Speciellt eftersom det inte är det lättaste att få avkomman såld sen heller.

Jag tror inte att Grafit någonsin varit en ”innehingst”. Hans pappa och morfar var otroligt populära på 1970-1990-talet men när båda hingstarna gick ur tiden så var nog även deras storhetstid över. Ingen hingst idag ser nämnvärt likadan ut som varken Lambay Inver eller Finney Master. Sen är det väl egentligen ingen hingst som har haft samma framgångar som LI eller FM i tävlingsavkommesammanhang… Men det är en annan femma.

Grafit har kostat mig ofantliga mängder pengar. I frysning och reklam – till ingen nytta. Just nu är det svårt att motivera mig själv till att fortsätta kämpa för en hingst som om 8 dagar varit död i 2 år.  Jag vet, lika väl som mina vänner, att jag kommer att ångra mig ofantligt om jag kasserar sperman nu. Tipset att rea ut den eller skänka bort den, ja den är fruktansvärt billig redan nu och om ingen hör av sig, hur ska jag skänka bort den?

Jag har 1 avkomma som förhoppningsvis ska ge Grafit lite rättvisa, det får tiden utvisa. Men som läget är idag så vet jag inte.

Monarch har varit min dröm sen 1999. Svalnar den nu?

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.