Häst

Lilla söta Belinda

Utbildningen går så otroligt lätt på denna lilla ponny. Idag har vi (jag och min granne Sofia) tömkört och övat på att stanna och svänga. Inte brydde hon sig ens nämnvärt när vi spände gjorden ej heller när jag drog tömmarna över hela henne eller flaxade med schabraket. Belinda är ju inte så stor, inte heller så mycket till omfång. Men med en kort dressyrgjord så kunde vi spänna fast gjorden. Jag är inte van vid såhär små ponnyer längre! Jag mätte henne på gången idag till ca 133cm, lite högre i rumpan, kanske 135cm. På med träns och grimma ovanpå. Sofia ledde henne några varv på ridbanan med gjorden. Hon skrittade på så snällt. Sedan kopplade jag fast tömmarna och så gick vi runt på ridbanan. Inledningsvis var det mest konstigt tyckte Belinda men efter bara något varv så var hon helt med på banan. Duktiga lilla sockersöta ponny! På torsdag ska Sofia prova att sitta lite på henne. Bra med korta och lätta vänner! Sen vet jag att Elsa gärna kommer och provar igen. 🙂 Emelie kanske hade en liten sadel som kan passa till min miniatyrconnemara!

 Schabraket har jag fått ärva av Emelie Brolin, det kanske är därför det går så bra 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.