Häst

Snillen spekulerar…

img_1377Satt faktiskt upp på Bingo Bell idag. Hade kanske inte tänkt mig det från början, img_1381men jag blev så jäääkla ridsugen! 🙂 Linn var här vid fyra och vi övade vuxna saker med unghästarna Regent och Royal. Alla tre skötte sig exemplariskt, hur  jag uppförde mig är en annan fråga 🙂
Regent har alltid varit lite skeptisk, han gör inte så stor sak av någonting egentligen men han är klart skeptisk. Han stod såklart som ett ljus direkt på gången och blev sprayad och borstad av Linn. Royal glatt påhejade från läktaren, också känt som hans box. Så det blev så klart hans tur sedan. Han är inte jättehanterad, det kan jag erkänna. Han har hamnat lite på efterkälken helt klart. Han har också skaffat sig en hel del attityd i sommar och blivit en liten hingst. Något som hans pappa tystar ner så fort Royal tycker sig ta ton 😉 Men han är hemskt söt 🙂 Royal började tycka att det var långtråkigt men hääärdade snällt ut med borstning och frisering. Royal är ju också känd som SCARFACE, eller SCARBODY med tanke på hur gott om små och stora ärr  det finns på den där lilla ponnyn. Men han är väldigt trevlig att hålla på med, inte speciellt stökig om han får vara med. Han är inte superförtjust i att stå bredvid och titta på.

Men som jag skrev inledningsvis, jag red Bingo idag. Uppmärksammade att han kändes väldigt oriden samtidigt som jag tyst konstaterar för mig själv att han ju ÄR oriden eftersom jag inte ridit honom sedan RIKS helgen i juli 😉 Men det gick ganska kvickt över. Han var jättefin. Vi skrittade ut en sväng på den nya asfalten och sedan travade vi lite bommar på ridbanan, inget avancerat med andra ord. Han har tagit sig RIKTIGT bra och börjat bli riktigt tjock och fin. På tal om TJOCK, alltså herregud Babsan… VAD äter hon egentligen? Hon får INGENTING extra men är rund som en badboll… Jag har nog ganska bra bete på mina marker trots allt… Nu ska jag 21:09, krypa ner i min säng.  Det är faktiskt bland det bästa på hela dygnet, kan ni tänka er. Att få gå och lägga sig, vilket privilegium.

För övrigt, tack Växjö kommun för att ni bestämde er för att lägga om asfalten på vår fina väg i Villtofta, med början utanför mitt fönster måndag morgon kl 07:00. Puss på er! img_1392

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.