Häst

Tack Monia, för dessa kloka pojkar.

Jag kan inte nog understryka hur mycket jag saknar Monia. Det har gått mer än två år och jag saknar henne minst lika mycket fortfarande. Regent påminner så extremt mycket om Monia till utseende, skit också att han gick och blev valack. Jag tycker så mycket om honom. Han är lite känsligare än sin bror Monarch. Har lite mer nerverna utanpå än vad Monarch hade i samma ålder. Han är mer vaken för sin omgivning. Monarch var mest uppmärksam på sig själv i alla situationer. Kunde och visste mest. Han fick eventuellt lite för mycket kärlek när han var liten 🙂 Min fine Monarch som har det hemskt bra hos familjen Hellsing i Södertälje. Tur att jag får komma och hälsa på när jag vill och får lite uppdateringar hela tiden hur det går. Känns verkligen jättebra även om mitt hjärta fortfarande sörjer att han inte är min längre.

Idag har Regent blivit longerad i skritt, trav och galopp med sadel. Det var inga som helst problem sa han. Det som var lite knepigt var att stå på gången och vänta. Det blev till slut alldeles för långtråkigt så för att liva upp stämningen lite så stod han rakt upp på bakbenen, slog skallen i min fina lampa och blev sedan rädd för situationen och ryckte loss ena uppbindningen. Sedan hände det precis ingenting mer. 🙂 Han pustade typ ut och ställde sig och gömde sitt huvud i min famn. Vilken pärs! Bli anfallen av en lampa bara sådär. Stackars Regent. Så lite på chock gick vi ut i regnet. Sadeln hade han ju redan på sig när han fick för sig att väntan var olidlig. Vi gick några varv på ridbanan glatt påhejade av Bingo och Royal som tyckte livet var bra jäkla orättvist som behövde vara kvar ute i regnet. Ingen kan i alla fall klaga på att mina hästar inte får gå ute. De var frisk uppstigning klockan 05:15 i morse för samtliga. Royal gnäggar alltid så otroligt intresserat när jag kommer in i stallet på morgonen. SIDETRACK!

Hur som helst. Regent skrittade och travade med sadel och gjorde precis ingenting. Jag provade att hänga ner stiglädren på sidorna och lät honom trava och galoppera med dessa flaxande kring sidorna. Fick ingen nämnvärd reaktion. Skönt med okomplicerade ponnyer. Snart dags att börja hänga lite på honom, tror inte att det blir något problem heller. Jag tänkte faktiskt försöka mig på att ha Regent som handhäst till Bingo. Bingo är så fruktansvärt snäll och de delar redan hage som det bör. Men jag lär behöva lite starkare bett på Bingo om detta ska bli möjligt. Är ju skönt om jag får stopp på i alla fall en ponny… 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.