Häst

Att skriva anatomitenta…

Jag har idag skrivit min första anatomitenta för andra gången. Fiffigt va? Det var en så kallad omtentamen eftersom jag bara klarade 2 av 5 delar på första försöket, visserligen med flit för att jag är lat men ändå.

Jag är hästtjej, så ja, jag kan härleda allt jag gör till hästarna. Tragiskt va? 😉
När jag red på ridskola någon gång under 1990-talet så hade jag en ridlärare som vid en teorilektion sa ”Ni ska alltid svara NÅGONTING på alla frågor ni får på läxförhör oavsett om det ingår i sammanhanget eller inte”. Hon menade på att om man inte kunde svaret på en fråga så skulle man inte lämna fältet tomt utan man skulle skriva det första som poppade upp i ens huvud. Jag har därför skrivit ”pannkaka” en hel del gånger då jag inte kunnat svaret. Detta händer iofs inte nu när jag skriver på universitetsnivå, nu tar jag mig istället friheten att kryssa över ord jag inte tycker passar i en meningsuppbyggnad eller ändrar annan utskriven information, som att tex 1+3+5 = 10….

Idag skrev jag tenta på CELLEN. Sista frågan i en följetong var ”Förklara varför detta är viktigt för att translationsprocessen.” Jag tog mig då friheten att kryssa ut ordet ”att”.. undrar om läraren märker detta.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.