Häst

Tiden har inte ro att stå stilla.

Tiden går så himla fort, jag hinner knappt med. För några veckor sedan kopplade jag hästtransporten och lastade Babsan och Majestic och började vår 6 timmar långa resa upp till Lotta och Castle Verdi. Verdi är således detta årets hingstval. Jag vet om att jag har en egen hingst hemma, men det vore roligt att få ett stoföl med en annan stam hemma, så att jag kan fortsätta min avel. + att det verkar ju som om jag är dömd att bara få gulbruna hingstar efter Bingo, skämt å sido 😉
Eftersom jag och Cissi skulle åka till Italien över midsommar så fanns det inte så mycket tid att spela med. Majestic är född den 27 maj så brunsten skulle ju komma någon gång där kring midsommar. Så efter att ha arbetat natt på sjukhuset och sovit i tre timmar så körde jag. Det gick förvånansvärt lätt att lasta. Jag backade till släpet till stallet och hängde ett täcke på glipan mellan transportdörren och stalldörren sedan gick de på båda två. Knäppte fast Babsan och lille Majestic fick stå lös. Sedan bar det iväg. Tack och lov var det fint väder och lätt att köra hela vägen. Babsan for omkring lite inledningsvis, men sedan var det helt lugnt i transporten hela vägen fram till Lotta utanför Enköping. När jag körde in på gårdsplanen vid 20:30 så låg Majestic och vilade i transporten. Skönt! Då hade han i alla fall inte behövt stå upp hela resan. Babsan var i det närmaste oberörd. Dagen till ära hade jag fått på Majestic en grimma, jag tänkte att det ändå kan vara bra att ha någonting att hålla i OM det mot förmodan skulle hända någonting på vägen.

Det var väl inte helt optimalt att köra så långt efter bara 3 timmars sömn och dessutom helt själv. Men jag har inte så många andra alternativ alltid. Ingen ska kunna komma sen och påstå att jag inte klarar det här själv. För om det är någonting jag gör så är det klarar mig själv. Jag har visserligen (!) fått oerhört mycket ekonomiskt bistånd av pappa, men han klipper inte gräsmattan, målar stallet, klipper buskar, tvättar altanen – han har dock gjort det möjligt för mig att sköta allt detta. För det är jag evigt tacksam. Men själva arbetet på gården, det sköter jag själv. Jag har fått jättemycket hjälp genom åren och nu på senaste mycket hjälp av Ingrid som har sin häst i mitt stall. Ibland behöver man be om hjälp. Jag jobbar 100% på en mag- och tarmavdelning på centrallasarettet i Växjö. Varannan vecka har jag stallchefen hemma. Jag har för närvarande fem hästar, en hund, 5 katter (alla kattungar är tingade!) och gården. Jag lider absolut ingen brist på sysselsättning. Men jag älskar mitt liv såhär. Skulle inte vilja byta det emot någonting annat. Jag älskar mitt liv precis som det är. Jag har inte ro i kroppen till att sitta stilla. Jag tycker om att göra saker hela tiden. Jag får min vila t ex under en weekend i Italien, trots att vi gick och gick i fyra dagar.

Jag skulle så gärna vilja bygga en ligghall, så att jag kan ha unghästarna längre. Jag sitter och googlar och söker nästan varje dag. Min granne ska gjuta en stor betongplatta i höst, så jag skulle kunna komma undan med en ganska billig betongplatta om vi samköper. Jag behöver inte så mycket egentligen. Men det är ju förarbetet som kostar också. Jag tar gärna emot tips från er som har byggt en ligghall, vad har ni köpt? Vad gick kalaset på? Är ni nöjda? Missnöjda?

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

2 kommentarer

 • Tyra

  Vi har ingen gjuten platta, vi har grävt ner plintar och gjutet betong runt dem så att de ska stå emot vinterstormar.
  Sen har vi byggt som vanligt 3 väggar men även gjort taket utskjutande 2 meter så att det inte ska regna in, när det blåser och regnar.
  Det behöver inte bli så dyrt och jag kan inte finna någonstans att det är lag på betonggolv i lösdrift.

  • rc70

   Nej det finns ingen lag på gjuten platta! Det är mest av bekvämlighetsskäl, så att det går att skotta den med traktor och så inte gödseln läcker ut i marken tänker jag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.