Jag förstår om folk inte tror mig om jag påstår att jag är lat. 

Men det är faktiskt så. Jag är lat. Jag har svårt att komma igång med saker men sedan å andra sidan har jag svårt att sluta när jag väl kommit igång. Jag har skjutit upp att köpa färg och en roller till stallet i flera veckor. Varför? Jag vet inte? Det har bara inte blivit av, trots att jag varit i affärer runt omkring K-rauta ett flertal gånger. Men så idag, idag var dagen då jag behövde skithuspapper, mjölk till kaffet – och färg! Så jag styrde min ÄLSKADE (!) röda Kuga in mot Växjö igen. Jag körde därifrån vid 7:15 i morse då jag avslutade en natt på lasarettet… en saga för sig. 

Hur som helst 🙂 In på K-rauta med färgkoden i handen (S2030-R90B, samma färg som hos Lotta Schobörg). Traskar rakt fram till första bästa säljare på färgavdelningen ”jag ska måla stall, invändigt, den ska ha den här färgen”. Sagt och gjort! Kvinnan jag överfallit bjöd på en färgspatel och hämtade en roller storlek ”det största ni har” och sedan styrde jag tillbaka mot stallet. Jag gav mig i kast med att börja måla på en gång. Det blev så himla fint !! WOW! Varför jag inte gjort detta tidigare i sommar? För att jag är lat. Jag tror inte det tog två timmar ens. Så nöjd med resultatet! Det är några svarta karmar som behöver lite kärlek annars är stallet färdigt! Jag har till och med satt dit några plankor vid vattnet, som saknats sedan jag flyttade in. 

Så, när jag var klar med stallet slängde jag i mig en matlåda från helgen och sedan städade jag av altanen. Dags att tvätta den för att kunna måla den! Det tog däremot tid. Herregud. Först spraya på tralltvätt – sen vänta (fast jag rensade ogräs under tiden) och sedan högtryckstvätta bort allt. Altanen blev JÄTTEFIN. Men det tog tid. 🙂 nu ska den bara torka ordentligt och någon halvmulen dag så att jag kan olja in den! 🙂 


När jag hade tvättat altanen så kanske jag borde ha tagit kväll.. men icke då! Det var ju fortfarande ljust ute och batteri i telefonen till Spotify. Jag blandade upp 10 liter RoundUp och spatserade runt på stallbacken, grusgången vid huset, en tredjedel av ridbanan och till sist en liten ruta på baksidan av huset. Sen blev det mörkt! Så nu har jag slagit ner ändalykten i soffan (efter att ha duschat mig och hunden). Imorgon kommer Bingos fjärde fru för denna säsongen. 🙂 

På tisdag 1/8 har vi ultraljud i Villtofta. Håll tummarna att även Jasmin Bell är dräktig med Bingo! 

Bingo inspekterade även den nya delen av hagen framför stallet. Den var OK men sedan fick han bråttom tillbaka till tjejerna på andra sidan stallet. Knäppskalle <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.