Ytterligare en sådan där produktiv dag…!

Lampan på logen gick sönder i januari 2013. Och eftersom den sitter högst, HÖGST upp i taket på min loge så har den vackert fått vara sönder sedan just, januari 2013. Tills idag! Idag var dagen då jag trotsade tyngdlagen och klamrade mig fast vid stegen alldeles invid lampan i nocken. Mycket riktigt, glödlampan var brunnen och glaset alldeles brunt. Med lite tur hade jag även köpt rätt sockel (då jag inte riskerade livet två gånger idag utan chansade vilt på E27). Även ytterbelysning fick nya, betydligt (!) energisnålare lampor i LED. De tidigare, anno 1800-frös-ihjäl fick se sig besegrade och vilar nu i en glödlampsinsamling i Gemla! Nu är det bara (”bara”) ridbanebelysningen som behöver en uppfräschning sedan är nog faktiskt belysningen optimal på gården. Jag lyckades även köpa två nya lysrör till stallet så nu är det fullt ljus där igen! Jag fick igång lampan på betongbunkern häromdagen med så nu lyser den varje gång någon ämnar passera den. Så mysigt. Dock hänger en gren av slaget tall ner och triggar sensorn konstant. Jag ämnar kapa den. Imorgon ska jag sätta upp de två brädor som saknas på ridbanestaketet sedan Regent bröt av en för typ 2 år sen… 

Bingo har faktiskt fått två brudar till. En aningen sent på säsongen kan tyckas men jag sa att det var OK. Jag har även försökt att så sakteliga sätta igång Bingo efter säsongen. Det är enklare sagt än gjort. Han är en ANING ofokuserad ännu, eftersom det kommit två nya damer. Men jag tragglar på. Han tömkörs 20 minuter. Idag ägnade jag härliga 40 minuter med att bygga ihop hans nya Micklem-träns… hittills är jag sådär nöjd… Vidare utvärderingen kommer vad det lider. Det var inte helt enkelt att lista ut hur sjutton allting skulle sitta. Sedan dränkte jag det i läderbalsam, för fasiken va hårt det var! 

Stallchefen och jag var även iväg en vända till Orraryds gård och hämtade en storbal med hö! Jag inser att det snart är dags att börja stödfodra i stonas hage. Ett ruskigt bra hö fick jag på Orraryd. Lite dyrt för mig att köpa stora antal + att vintertid är jag 110% nöjd med Leifs fantastiska hösilage. Men ännu lite varmt för att börja med hösilage. Den står tryggt i hästtransporten utanför stallet i väntan på morgondagen då Leif kan hjälpa mig lyfta in den där jag har mitt hö. + att jag måste städa ur där och fixa så det blir fint. Så tråkigt när det ligger en massa ruttnande hö i botten. Årets hingstföl, Valorous Majestic, är till salu. Skulle gissa att han blir en normalstor D-ponny. Himla gullig och vänlig är han i alla fall. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.