Snälla, snälla Babsan…

Jag vill inte ha ett hingstföl till, haha! Kan du inte snälla, rara, söta baka ett litet stoföl till mig där inne, det vore hemskt schysst av dig. Det har trots allt blivit 4 (!!) hingstföl på raken nu. Jag tänker att jag borde väl snällararasöta kunna få ett stoföl denna gången. När jag åkt så långt? Kom igen då Babsan, schyssta! Babsan är ganska rund om magen nu, och även resten av kroppen till skillnad mot hur hon såg ut innan jag delade på henne och hennes matglade son Majsan. Då var hon lite väl knotig! Nu är hon så rund och fin och hennes son med, fast i en annan hage med pappa och brorsan och i en box med Prinsessan 🙂

Babsan är beräknad att föla någon gång i slutet på maj, det ska bli så himla spännande vad hon och Castle Verdi RC 118 har kokat ihop tillsammans. Lotta har lovat mig ett stoföl. Jag vet inte jag… Blir säkert en hingst till. Men som jag brukar säga, den kan åtminstone inte bli gulbrun. 🙂 Vi har passerat dygn 235 så det är alltså bara 95 dagar kvar tills jag och stallchefen får träffa årets get. Det är då rakt inget tvivel om att där är en fölunge inne i alla fall, för Babsans mage tenderar hänga ut på endera sida lite då och då. Idag hängde fölis åt höger, så heeeela magen stod ut på högersidan. Mysigt med föl!

Det drar ihop sig emot hingstpremieringen. På tisdag kommer hovslagare och hästtandläkare och ska se över Royal. Han ska få skor! Hehe… jag hoppas han är snäll emot Simone! Han kan vara bra jäkla tuff ibland, lite hingstbrötig sådär. Det ska bli väldigt spännande att få visa upp honom för nämnden. Jag tycker såklart att han är himla fin 🙂 Han är om inte annat REJÄL så han lär inte få avkall på att han är för ädel i alla fall. Tycker hans namn passar honom utmärkt. Ni vet väl om att det är en kombination av Nina på Lofty stuteris namnval och mitt eget? Nina döper sina föl efter stoets första två bokstäver – Royals mamma heter Lofty Rowallane Rose, och jag har kungligt tema på mina hingstar! Perfekt ju! Jag är så tacksam att Bingo, Royal och Majsan kan gå i samma hage och att de kommer överens. Just nu i alla fall. För om någon månad så är det nog slut med det när hormonerna sätter igång på riktigt… De är väldigt tighta de här tre, speciellt Royal och lillebror som kan ses på bilden bredvid. Stallchefen ska följa med till hingstpremieringen. Jag hoppas att det finns någon vänlig själ där som vill hänga lite med honom under den lilla stund som vi löshoppar Emelie, jag och Lotta Schobörg.
Jag ska bara tvätta av hästtransporten och byta till vinterdäck.. hähä. Jag har så att säga skjutit upp det en del eftersom…ja.. jag har lite annat för mig om dagarna! Men snart så är vi i fas med det med. Min vita hästtransport är grön. Inte jättetjusigt. 🙂

Som ni ser på bilderna har vi hyfsat med snö. Snö som många vet är fruset regn, så egentligen har vi exakt precis lika mycket regn som innan bara det att det kombinerat med minusgrader har blivit snö. Snö är lite roligare att hantera, så länge det är minusgrader… Men vi har haft mysiga -17 här i något dygn så nu är det bra fruset vill jag lova! Men oroa er inte, settle down, det ska snart töa bort allting så att leran kommer tillbaka ni behöver inte oroa er för att jag inte ska få min dagliga dos av knähög lera. Bingo och jag har i alla fall haft himla kul i snön på Leifs åker. Bingo som såklart helst bara galopperar på har fått skritta långa vändor och även trava i den djupa snön. Han är så fin just nu min tokstolle. Det var så sjukt fint väder häromdagen, och -7 ute. Energin boostas r e j ä l t så fort solen kommer fram. Jag längtar verkligen ihjäl mig efter våren nu och lite sommar. Nej vänta just det. Det ska regna, jag tar tillbaka det jag precis skrev. Det ska såklart bli skönt med lite mer regn. . . Vad ska vi med sol till, när det kan komma regn. Jag tycker vi av bara ren artighet ska ta bort alla andra väder och nöja oss med regn – så man slipper bli lycklig och glad när det inte regnar en dag.

Jag längtar v e r k l i g e n efter när möjligheten kommer att jag kan bygga min ligghall. Jag har hittills sparat ihop hela 20 kronor! Tänka er! 20 kr! Det är fan ändå en liten bit i rätt riktning, det är inte alla som har en 20 till övers vill jag lova. Åtminstone inte när man kollar i betalnings-grisen på jobbet när anhöriga ska betala fika!

Trevlig helg allesammans! Jag ska göra det jag alltid gör – j o b b a!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.