Minnen från förr.

Som många vet så har jag sedan snart 20 år haft en enorm fascination för connemarahingsten Lambay Inver RC 4. Han var pappa till Brolötens Grafit, och ytterligare dryga 220 andra connemaror. Han var född 1963 på Irland och importerades till Sverige 1966 till grevinnan Andrea Oxenstierna. 1971 såldes han sedemera till familjen Ahlin, Brolötens Stuteri. I en grupp på Facebook som heter ”Connemara Pony Photo Archive” dök det en dag upp en bild på en tre år gammal Lambay Inver – till min enorma förtjusning.

Bilden är tagen av Eithne O’Connell på Lambay Island 1966. Bilden är alltså idag 52 (!!) år gammal! Inver gick bort 33 år gammal 1996 på Brolötens Stuteri. Inver hette egentligen från början Clonkeehan Inver, men namnändrades när han köptes till Lambay Island. Det var också en slump att just Inver hamnade i Sverige, för grevinnan Oxenstierna hade nämligen köpt Lambay Rebel men han råkade flytta till Danmark under tiden…
Värt att nämna är väl också att Lambay Rebel var ljust gulbrun och Lambay Inver brunskimmel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.