Häst

Tidsfördriv…

Jag fick för mig att googla orden ”världens vackraste häst”.
Första bilden som dök upp var ingen mindre än, Hohenstein e Caprimond – Matador.

Hohenstein som finns att tillgå genom sönerna Hohenstaufen II som finns hos Tullstorp (Brink) och Highcruiser som finns hos Ängagården (Pileryd). Rekommenderas om man vill komma åt det i dressyrvärlden mycket åtråvärda Caprimond-blodet.

Ändrade sökkriterierna till engelska, således ”Worlds most beautiful horse”. Meningsskiljaktigheter uppstod då jag inte anser att det arabiska fullblodet, som visserligen kan vara väldigt fint, är världens vackraste häst…

Tycker nog snarare att Hohenstein tillhör gruppen av mycket vackra hästar… Men det är ju trots allt bara lilla jag som tycker så. Finns ju människor som anser att kråkungar är söta så 😉

Lustigt hur många godkända hingstar det finns egentligen som är ”a top class sire of international jumper and dressage competitors”. Texten tagen ur en beskrivning av Salieri. Gissa, UTAN ATT GOOGLA, vem han är pappa till…

Jag kan få en sån här…

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.