Häst

När blev det sommar?

Plötsligt har jag glömt bort hur fruktansvärt seg hösten och vintern var. Mina körsbärsträd står i full blom och det verkar som om vinteräppelträdet fick behålla sina blommor i år – mycket äpplen i höst! Royal och Majsan har gått ute sedan 20/4 och numera får även stona gå en stund i gräshagen. Babsan är väl trind om magen, men ännu inte dags att vaka. Vi har någon ilsken liten fluga här just nu som driver hästarna galna. De kryper in i öronen på dem och suger blod. Hästarna står och rister och rister. Prinsessan och Babsan fick flyghuvor med öron idag, vilket såg ut att vara en befrielse. Även om Babsan är så fruktansvärt rädd för kardborrband 🙂

Royal, min fine, fine Royal! Idag red Louise runt lite på ridbanan själv. Han är så fruktansvärt snäll denna lilla ponny. Så välvilligt inställd och vill vara med jämt. Men jisses vad han växer just nu! Rumpan är en bit högre än fronten om vi säger så.

Åkerlappen framför stallet har fått sig en REJÄL uppfräschning! Den är plöjd och harvad och ska sås in i veckan. Den kommer bli så himla fin! Han hade lite knepigt i ena kanten Wilhelm pågrund av alla asprötter som dragit sig in i hagen. Men nu när den är harvad är den verkligen kanonfin! 🙂

Stallchefen har äntligen fått fram sin pool, som han tjatat om sen de första solstrålarna i februari. Iskallt vatten, men det var 24 grader i luften så han har badat hej vilt idag! Jag har varit och köpt lite plantor jag nog ska döda lagom till midsommar, jag är inget vidare på blommor, hehe.

Så snart Babsan har fölat så ska även tjejerna och Bingo få börja sova utomhus. Skönt med sommar, ÄNTLIGEN!

http://media1.brolotensgrafit.se/2018/05/img_1080-1.mov

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.