Häst

Ä N T L I G E N !

Efter åtta år och idel ström gulbruna hingstföl så kom HON äntligen. Mitt 7:e föl och tillika andra stoföl efter fyra hingstföl, varav tre gulbruna…

Jag kollade Babsan igår kväll innan läggdags, tyckte inte det skiljde sig så mycket från dagen innan men jag slog på kameran. Somnade och vaknade lite då och då. När jag kollade kameran kl 02:12 så var det en sträng vid Babsans svans som var ny, och … den långbenta svarta saken på marken var definitivt ny! Babsan hade redan fölat och var i full färd med att tvätta den stora krabaten. Jag ålade ur sängen, gick ner och klädde på mig och gick lugnt ut till stallet.

Jag lovar, jag kollade könet 3 gånger. 🙂 som ni ser på bilden hade säcken gått sönder som den ska och jag band upp efterbörden lite i svansen. Babsan tvättade och tvättade och varje försök lillan gjorde att stå upp så slog Babsan omkull henne. Här skall grundligt tvättas… när fölis försökt dia i 1,5h började jag bli en aning stressad över råmjölken. Babsan snurrar nämligen, precis som med Majestic, runt när fölet är vid bakbenen så hon har henne under halsen. Jag sprang in och hämtade en liten nappflaska och till min stora förvåning x 2, så fick jag både mjölka Babsan i lugn och ro OCH fölet tog nappflaskan. När jag fått i henne 3dl råmjölk, efterbörden hade släppt och hon hade bajsat så släppte jag ut resten av odjuren och gick in och sov! Då var klockan ändå goda 4:30!Precis som förra året så måste jag hålla i Babsan för att fölet ska få en chans att dia. Babsan älskar gärna ihjäl sitt föl 🙂 … Det känns klart lite ovant med ett stoföl 🙂 Hon ska heta Valorous Vienna, med V efter Verdi! Hon är mörkbrun men kommer bli skimmel! Precis som mamma Babsan. Så välkommen till oss Lill-Babs!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.