Häst

Från det ena till det andra…

Såhär är mitt flödesschema över hur jag alltid hamnar i blåbasen eller på blup.se…

1. Rensade min mailbox och såg ett mail från Lina, som driver aramennoc.se. Länken till hemsidan satt inne i mailet så jag klickade på den.

2. Kollar vad som är uppdaterat på hemsidan – ny bild på ”Baron Marble”. Får för mig att den där avkomman jag såg på RIKSEN 2007 i Borås som var så fruktansvärt lik Finney Master hette så.

3. Söker upp Baron Marble, inser att det är en avkomma till Öxenholm Marble RC 61, alltså fel avkomma. Vad hette då avkomman till Finney Master?

4. Söker på ”%Marble” för jag vet att han hette något med Marble. Hittar ”Marble Bounty”, det var honom jag letade efter. Märker att han är född 1990, tänker det kan inte varit så många som är födda 1990. Klickar på Finney Master i stamtalvan.

5. Får upp Finney Masters avkommelista. Fastställer att det var faktiskt en del födda 1990. Scrollar ner lite, ser att han faktiskt hade en del avkommor efter 1990 också. Klickar på en som har en bild som jag tror mig inte ha sett innan, ”Honey Bee” född 1993.

6. Får upp Honey Bee, ser en gulbrun ponny som ser ut att tillhöra den gamla modellen ponnyer och kan inte haft många poäng. Undrar om det finns något bokfört resultat på ponnyn.

7 > Öppnar www.svehast.se och söker på ”Honey Bee”, och finner att hästen är bedömd med 21p klass II som föl.

TADA!

Från detta så klickar jag mig sedan vidare, återigen tillbaka på Finney Master och scrollar genom hans avkommelista, hittar en avkomma med underligt namn ”Koumatcho” som jag var tvungen att klicka på. Hittar inget intressant om honom, så jag klickar iväg på morfarsfar Hummelbro Daf, funderar över varför han hade ett så lågt antal avkommor. Hoppar vidare på Glenlo Muffy då namnet verkar bekant. Klickar in på hennes avkommor Hummelbro Mercedes och där finner jag ingen mindre än Lambay Inver RC4 – cirkeln sluten 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.