Häst

Equip FT vaccination, hade jag glömt.

Vid halv 10 igår kväll skickade min husveterinär Christine ett sms och undrade om det inte var dags att ge spruta nummer två till de snörpta odågorna 🙂 och jo, visst var det det! I allt annat virrvarr har jag såklart förlagt det i minnet. Jag blev så glad och Christine kunde komma redan idag, så nu är både Royal och Majsan vaccinerade med Equip FT, hästinfluensa och stelkramp! Nästa spruta för hästinfluensa blir om 5 månader sedan är båda grundvaccinerade 🙂 Lyxigt!

Royal har hållit sig i sin sjukhage idag. Jag tror han är ganska nöjd med att ha en flughuva för han står inte alls och slår med huvudet. Sjukhagen är dessutom placerad i skuggan så han har rena rama lyxen. Idag var jag och hämtade ut mer Meloxicam. Det är inte billigt med hästmedicin, det ska gudarna veta… Jag hade en del kvar från Royals kastration så det räckte både tisdag, onsdag och idag. Så då slapp jag bara kasta det! Det finns så jäkla många olika namn på alla mediciner som är samma sak. Christine skrev ut Novaquin förut och jag fick Rheumocam nu – samma sak, olika namn. På torsdag har Royal fått 10 dagar, så på söndagen sätter jag igång honom igen. Blir han nog glad, han ser en aning eländig ut i sin ruta. Fast, det är roligt att Prinsessan brunstar, för då kan man bita henne lite överallt. Plocka av henne flughuvan t ex…

Bingo jobbar på konditionen och galopperar fram och tillbaka i sin hage. Damerna på andra sidan betar tätt intill varandra hela tiden. Iris som ska ha haft fölskräck är nu botad. 🙂 imorgon ska hon få hälsa på gaphals!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.