Häst

Slipper nu betala för fodret, söker om skuldsanering.

I juli 2016 gick Susannes faktura till mig ut. Då hade hon blåst mig på 2589kr. Hon hade dessutom mage att ringa och vägra betala dubbel frakt då fodret blev försenat från Tyskland och delades i två leveranser. Jag var schysst och gav henne rabatt på frakten. Sedemera tydligen rabatt på hela köpet. Jag skickade påminnelse via mail och sms. I augusti skickade jag att fakturan går till Kronofogden nu. Då svarade Susanne att jag skulle dra tillbaka fakturan därifrån, hon skulle betala den i slutet på augusti. Gissa vad? Det kom aldrig några pengar. Hennes dotter ringde häromdagen och sa att Susanne ”tagit på sig fakturan åt en kund..jag menar en utav NNs kunder som inte kunde stå på fakturan.” Jag svarade att Susanne visste ju att hon inte heller kunde betala där och då. Vilket dottern svarade jakande på.

Kronofogden var på Susannes adress och sökte henne 3 gånger för att delge henne mitt krav. Men tänka sig, hon öppnade inte och de som gjorde de påstod sig inte kännas vid henne. Jag stämde henne vid Nyköpings Tingsrätt och hon yttrade sig inte ens så jag vann Treskodsdom och hon tilldömdes betala tillbaka penarna. Tror ni det kom några pengar? Nej.

Så i mars får jag ett kuvert från Kronofogden. Susanne har ansökt om skuldsanering då hennes totala skulder uppgår till 661 000kr. Hur förbannad blev jag på en skala 1-10? 450 ungefär. Jag var såklart inte ensam, bland alla sökande fanns bland annat Svensk Travsport och Distriktsveterinärerna – två organ som ABSOLUT har med hästar att göra. Men Susanne hävdar BESTÄMT till handläggaren på Kronofogden att hon absolut inte äger några hästar eller tjänar pengar på något som har med hästar att göra – trots att det tydligt framgår via till salu annonser och ägaruppgifter på Svensk Travsports hemsida. Där framgår även att hon fött upp hästar. Allt jag hittat har jag skickat vidare till Kronofogden. Susanne bereds möjlighet att yttra sig – det kommer 4 ursäkter till varför hon säljer ANDRAS hästar och att hon bara ”hjälper” folk med deras hästar. PS, vi har gemensamma vänner, hästvärlden är sjukt liten.

Förlåt mig men, med stora bokstäver på Facebook med bild från Friends Arena ”grattis Susanne till väl visad häst!” Ställer mig jävligt tveksam till att hon inte äger hästen på bilden. Hennes bästis lägger ut bilder på nyfödda föl där Susanne är taggad och när någon frågar vems häst det är står det ”det svarar jag ej på här utan endast på plats”. Jag kan inte låta bli att undra, är det MÖJLIGEN Susannes föl?

Susanne köpte FÖLPELLETS utav mig 2016 för att hennes sto dött och fölet var moderlöst. Häromdagen ringde Susannes dotter och ville betala tillbaka Susannes skuld. Men se, det får hon inte. För då kan inte Susanne få skuldsanering. Susanne, ska inte ha skuldsanering. Ingen som VÅLDTAR svenska systemet ska beredas skuldsanering. Varför dottern plötsligt 2 år senare bestämmer sig för att kvitta mammans skuld på nu 3941kr är högst oklart men hon förklarade för mig att de inte fick pga önskan om skuldsanering och hur som helst kommer jag inte få mina pengar.

Nu har Susanne låst sin Facebook och hennes bästis, som taggat henne FRISKT i bilder med hästar har tagits bort. Om nu Susanne inte har någonting att dölja – varför har hon låst sin Facebook? Varför ringer hennes dotter mig och vill kvitta skulden, 2 år senare?

Mamma har gjort många fel i sitt liv och försöker göra rätt för sig nu.” Förlåt mig, men att få skuldsanering innebär inte att göra rätt för sig – DET ÄR ATT KOMMA UNDAN OCH SLIPPA BETALA!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.