Häst

Stängslat var det här…

Det tog i princip HELA dagen. Stallchefen och jag hämtade Leifs traktor vid 10 och packade den full med spätt, isolatorer, skruvdragare och alla stolpar jag hade hemma. Jag fick dra upp några stolpar ur den stora skogshagen och som en liten tröst så var det faktiskt blött i marken fortfarande i skogshagen, så något växer där ju i alla fall…!

Sen styrde vi traktorn mot stycket borta på Aplaryd. Det tog sin lilla stund att köra traktor dit och nog att jag kört mycket traktor, men det var ett tag sedan. Jag är ganska ringrostig och minns inte allt, hehe. Tog mitt traktorkörkort 2003… så det är ju bara 15 år sedan?! Stallchefen var lyrisk i alla fall. Sen var det bara att börja spätta. Jag och Ingrid spättade och la fram stolpar och sedan tryckte vi ner de vi kom åt med traktorn. Resten fick slås ned för hand. Jag hade stolpar till ungefär hälften, sen fick jag och stallchefen bege oss till Jula och skaffa fler. Samt 900m elreo, grindhandtag och grindisolatorer. Vid 17:30 styrde jag traktorn hem igen. Då var hela hagen färdig. Omkretsen ganska exakt 300m. Stallchefen har varit extremt tapper i värmen och solskenet, det gick åt mycket saft! Vi ska släppa Royal och Majestic imorgon på stycket. Det kommer bli fint för dem. Istället för att gå här och gnaga i en torr hage. Royal säkert överlycklig över att få sällskap igen. Sen blir det till att asa vatten!

Och nej, ingen direkt öppning på hö-fronten. Fortfarande inget svar från Holland och jag ligger fortsatt sömnlös. Varje natt är ett evigt googlande och försök att hitta någon, någonstans som har 7000kg hö/hösilage. Eller att hinna först! Det är klart att folk i närheten av vart höet/hösilaget finns hinner dit först. Helt sjukt. Jag har ställt mig i kö ÖVERALLT. Snälla, börja regna? Men regna gärna här på landet, inte i Stockholms innerstad där vill inte semesterfirarna ha regn!

Stallchefen var INTE trött när vi kom hem. Så han bytte att plocka in disken efter middagen mot att hans mamma skulle orka köra till Mad sjön. 🙂 http://media1.brolotensgrafit.se/2018/07/596481ad-936e-49a9-9547-13248088f5ae.movsåklart barnet ska få bada efter en lång dag med jobb. Han har sagt HELA dagen att vi ska åka och arbeta. Alla andra är lediga på lördagar men vi ska åka och jobba!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.