Häst

Det är inte gratis att stängsla, heller…

Vad lycklig jag blir i själen av att se folk som lånar ut sina oanvända betesvallar till betande djur, kor som hästar. Även jag har ju fått låna ett gammalt bete till mina unghästar. Men det kostar ju att stängsla också. Jag försöker tänka att de 4000 kr (japp) som gått till att stängsla denna hage är 4000 kr jag inte behöver köpa hö för just nu. För så är det ju. Hade jag inte fått betesvallen så hade jag behövt börja stödfodra Royal och Majsan mer än vad jag redan gör. Jag lyckades köpa en bale fjolårshö INNAN kaoset, jag har ungefär halva kvar och det går just nu till dessa två herrar och när de åkt går det till Bingo. Bingo stödfodras med kraftfoder också varje dag. Imorgon blir det en tripp till banken och sedan till Granngården för att köpa stängselaggregat. Alla som vill hjälpa till och bidra till mitt kaos är välkomna att swisha –> 0704940611 alla bidrag välkomna och går inte helt oväntat oavkortat till gräs, dock inte sådant som man röker, det hade förmodligen varit roligare på något vis. En vän som skickar alla länkar hon kan hitta om hö eller hösilage tyckte jag skulle starta en crowdfunding för att försöka skrapa ihop pengar till eländet, tror det blir ofruktsamt, jag är ju inte dödligt sjuk, ej heller mitt barn. Svårt att motivera kanske varför andra ska finansiera min hobby. Så jäkla glad över alla er som skickar PM med länkar eller frågar runt, plötsligt kanske det händer! 

Jag skänkte i alla fall pengar till de unga tjejerna som skulle åka och tävla utomlands med sina ponnyer i landslagen i våras som inte riktigt hade råd att finansiera det hela. Det var viktigt för mig att de fick leva sin dröm. Jag lever min dröm varje dag. Och oavsett vad som sker i höst/vinter så är jag tacksam för varje minut jag fått leva min connemaradröm här i Villtofta. Tacksam för varje minut jag fått spendera med alla mina ponnyer. De har i alla fall gett mig oerhört mycket livskvalité. Och att jag efter 8 års väntan äntligen fick ett stoföl, som är så himla fint.

Jag tror jag har skickat mail och eller PM på Facebook till alla leverantörer som har haft hö att sälja. Också skickat smsat till alla som dykt upp på Blocket. En utav alla har svarat på Facebook, 42 000kr ink moms och frakt – och så var det oplastat. Katastrof. Jag kan tyvärr inte inhysa 7000 kg hö utan plats, det måste vara plastat så att det kan stå utomhus. Men det är den enda som har svarat. Imorgon ska jag ringa en farbror som ringde upp mig häromdagen och sa att om han inte hört av sig på några dagar så skulle jag jaga honom 🙂 Känns meningslöst att gå och sova, eftersom jag ändå spenderar mesta delen av tiden med att leta hö på internet. Imorgon är det dags att återgå till arbetet igen också. Det är bara att kämpa, det finns inget annat alternativ.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.