Häst

”Njuta av vädret…”

Hade jag varit 12 år hade det här varit den bästa sommaren på länge. Det har varit över 25 grader varmt varje dag och det är säkert till och med varmt i vattnet på Fårgångsö där jag spenderade somrarna när jag växte upp. Jag hade många tankar på alla hästarna jag skulle ha, connemaror. Men jag tror inte jag tänkte på att om det är såhär varmt och det aldrig regnar – då får inte hästarna någon mat. För se, där är vi nu. Det är fantastiskt väder ute och hade en annan orkat sitta ute så hade jag förmodligen sett ut som en pepparkaka. Men jag har verkligen ingen lust. Värmen och solskenet utanför påminner bara mig om hur otroligt lite mat jag har till mina hästar. Jag har ”bokat” hösilage, men just nu känns det inte alls säkert. Det ringer män från Polen och erbjuder hösilage och hö – ”very cheap”. Just nu, går det liksom inte lita på någon. Leveranstiden på det hösilaget jag beställde från Tyskland var 3-4 veckor. Ej fått varken belopp eller mängd skickat till mig. Därför svårt för mig att slappna av och känna att det kommer lösa sig just nu. Jag har jagat kvinnan som importerar från Holland, men får ingen bekräftelse där heller.

Majsan och Royal har det bra i sin stora hage ute i skogen. Enligt GPS:en i bilen tar det sju minuter att köra dit och vid lunchtid ringde en förbipasserande och sa att deras vatten var slut, toppen ju! Så jag och Ingrid åkte dit med min dränkpump och efter viss möda och motstånd så lyckades vi fylla två vattendunkar ur brunnen vid det lilla torpet och fylla på vattnet. Mitt batteri till stängslet är precis kasst, men som tur är är grannen bilmekaniker och han har givetvis bilbatterier! Så det blir till att åka en sväng till till grabbarna i skogen ikväll. Här hemma går stona och gnager i skogshagen. Bingo står och är SUR i ett hörn av sin en hektar stora hage. Han är för långt ifrån stona tycker han. Han stödfodras nu av det höet som ska vara till hösten/vintern/våren. Kul va? Näe inte direkt. Spannmålet börjar dessutom sina i butikerna så det gäller att handla på sig just nu. Dessutom alla varningar om att grundvattennivån är rekordlåg. Här sparas varje deciliter vatten när jag fyller på i hagarna. Livrädd att även min brunn ska sina. Varje dag är det SMHI-bevakning. Men inget regn i sikte, eller jo, ibland. Häromdagen skulle det regna 15-20mm i Villtofta, det har nu sjunkit till 5mm och en dag. Imorgon ska ni se att det blåst förbi. 🙂

Bingos två damer har åkt hem nu och jag håller tummarna för att det tittar ut två Bingo-barn nästa år. Det är fortfarande två ston kvar från i fjol som ska föla, i slutet av juli/början på augusti. Hittills en gulbrun hingst och ett brunt sto!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.