Häst

Bingo, dags att tugga varje strå omsorgsfullt.

40 000 kr. Den för mig absurda summan kostade hösilaget. Smaka på den summan. Det blir 200-250 kr/dag i utfodring, något som i normala fall kostar 40-50 kr. Den tyska lastbilen gick så att säga upp i rök. Två veckor efter att jag bokat på från det holländska skrev kvinnan offentligt på Facebook att hösilaget tyvärr var slut, trots att jag bokat 7 ton för flera veckor sedan. Så min höngest har alltså hittills inte varit obefogad. Det var bara att bita i det sura äpplet och hitta en annan leverantör. Jag fick tag i en som ligger relativt nära mig, bara 10 mil. Deras kö till hösilaget var lång, men om jag beställde en hel bil så gick den direkt från England till mig. Så, jag beställde en hel bil, 30 000 kg. Fakturan som dök upp i inkorgen, 150 000 kr. Jo man tackar! Som tur är så behövde jag inte sälja min ena njure (den är fortfarande till salu om någon är intresserad!!) för att få ihop dessa 150′ utan vi är ett par stycken som ska dela på den här smaskiga summan. Om några veckor så står förhoppningsvis hösilaget på stallbacken. Det går inte att undkomma känslan av att människor är fulla med skit just nu (och då jobbar ändå jag på mag- och tarmkirurigavdelning). Folk stjäl höbalar. Stjäl. Höbalar. Jag förstår att folk är stressade. Så pass stressade tydligen att de är villiga att ta ett straff för att deras djur ska ha mat. Av någon anledning känns det inte som om ko-bönder är ute och stjäl andra människors höbalar. Det känns som häst-människor, eller ännu värre, människor som tänker sig sedan sälja detta stöldgods till desperata hästägare. Det senare är nog mest sannolikt.
Men, det är för mig som för så många andra (som kan) bara att betala. Det blir mycket nudlar i höst! 🙂

Bingo, älskade knäppa hingstkräk det gäller att du tuggar varje strå i vinter. Jag var på Citygross igår och fick min föreställning bekräftad att all lusern är slut överallt. Jag behöver överstödfodra Bingo just nu, eftersom hans liv är upp och ned efter att vi flyttade stona. Det finns tyvärr inte tillräckligt med mat i deras vanliga sommarhage för att återställa ordningen. Han står 90% av tiden i sitt hörn av hagen och tittar efter dem. Det är väldigt mycket sly i skogshagen så det är ibland svårt att se dem överhuvudtaget.
Igår när jag klev ut och skulle hänga tvätt innan nattjobb så noterade jag att halva mitt 100 år gamla äppelträd saknades. Vart låg det? Jo, precis intill min bil! Jag bara skrattade. Det hade varit så jävla typiskt om jag hade fått den stora tunga grenen i taket på min bil. Den grenen fick flytta ut i skogshagen nu på kvällen till stonas stora förtjusning.

Royal och Majestic har det bra i sin sommarhage i alla fall. Majsan ser ut som om han svalt en stor badboll. Han växer så himla mycket just nu, ser inte riktigt klok ut. Det ser ut som tre hästar är ihopkopplade till en. Med en badboll på mitten. 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.