Häst

Försiktigt lycklig …

Bränt barn skyr elden heter det ju. Fråga stallchefen som hittade en tändare i somras och provade lågan på sitt ena lår. Han kommer aldrig göra så igen säger han 🙂

Hösilaget har kommit och ser jättebra ut. Lill-Babs växer så det knakar och Bingo börjar sakta, sakta återhämta sig från årets betäckningssäsong. Två ston fick han i år, två connemaror! Så roligt! Jag hoppas såklart på 100% dräktighet, än så länge 50% konstaterad dräktighet då Midsummer Iris är ultraljudad. Det kan såklart hända mycket på vägen men det är så skönt att få ett kvitto på att ens hingst är fertil och får dräktigt! Så himla söta föl som kommit i år! Hjärtat svämmar ju över! Conrad, Little White Dot, Tore Q och Bella Q. Två ston och två hingstar! En gulbrun, en skimmel född gulbrun och två bruna tjejer! Jag har inte betäckt något i år, min hästsituation var alldeles för osäker i våras/försommaren så jag valde (mot Beckmans rekommendation 😉 ) att pausa Babsan ett år. Jag var såklart mycket oroad över om jag skulle få tag i höet, som alla vet. Och i och med hö-bristen rädslan att kanske stå med 7 hästar nästa år. Men …

Igår besiktigade vi Valorous Majestic – ”Majsan” – utan anmärkning. Och vet ni vad, idag flyttar han till Östersund. Min bästa fina Pernilla hjälper till och lastar honom på lastbilen (Olssons Hästtransporter) som kommer kring 13 idag (ungefär när jag landar på Irland). Jag var ute i hagen vid 05 i morse och klappade om honom och önskade honom lycka till på resan och med sin nya familj. Sista natten med storebror ♥️ Lille Majsan. Den lille feglorten som behövde stöd av irländsk dagmamma för att landa i sig själv och bli världens goaste, mysigaste och mest sociale lille skrutt. Hejdå lillebror, jag vet att storebror också kommer sakna ditt sällskap.

Men ni ska veta, jag är försiktigt lycklig. Det går bra nu. Väldigt bra. Jag är av erfarenhet numera en aning försiktig med framtiden, det går fort åt fel håll! Men jag mår såklart hundra, om inte tusen, gånger bättre idag än i mitten av juni. Det har ju dessutom regnat FRISKT i Villtofta de senaste dagarna.

Just nu sitter jag på Kastrup och väntar på att kliva på planet 10:10 mot Dublin, Irland. Clifden showen imorgon tillsammans med världens kanske bästa människor Cecil, Schobörg & Beckman och hela den numera irländska familjen!

Som Beckman sa till mig 2015 inför min första resa dit – C U in Clifden!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.